Udruga žena Luzor iz Preka organizira i ove godine Večer poezije u POU Dom na žalu u Preku, a gošća će biti zadarska spisateljica Stanislava Nikolić Aras, koja će predstaviti svoju novu knjigu poezije „Nedolično i vrijedno spomena“.

U programu će sudjelovati i Mercedes Ceda Barić i Sonja Kačan, koje su još 2005. godine pokrenule i Udrugu Luzor i program Večeri poezije, te stalna gošća  Biserka Perić iz Poljane. Uz njih, pjesme će čitati i mlade pjesnikinje Katarina Grbas iz Preka i Darija Perić iz Zadra, učenica MIOC-a, te debitirati u predstavljanju svojih stihova Rosa Smud, dugogodišnja članica Udruge Luzor. Nastupit će i zbor Luzarice uz vodstvo Marte Dević.
U trećem dijelu programa, nakon prisjećanja na preminulog pjesnika Joju Ricova, mlade otočanke, učenice plesnog odjela Glazbene škole Blagoja Berse, inspirirane glazbom Boba Dylana, izvest će plesnu točku, a zatim će nastupiti rock-band Lice Mista. Njihovoj predivnoj rock baladi na „priješkom“, Bonaca, na stihove Davida Košte, pridružit će se plesom  balerina Vanesa Imrović iz Zagreba.
Voditeljica Večeri poezije, koja će se održati u subotu, 20. svibnja 2017. u 18.30 sati., bit će predsjednica Udruge žena Luzor Jasna Frankić Brkljačić, CMA, nastavnik suvremenog plesa i koreograf.
Stanislava Nikolić Aras rođena je u Trogiru 1972. Diplomirala je hrvatski jezik i književnost. Živi i radi na relaciji Zadar – Dubrovnik. Za kratke priče 2013. i 2014. osvojila je nagradu Vranac. Pjesme i priče objavljuje u časopisima Quorum, Forum, Fantom slobode, Zadarska smotra, Tema, Poezija, Dubrovnik. Zbirku pjesama „Takve se stvari događaju ljudima“ objavila je 2014., a zbirku kratkih priča „Meke stranice“ 2016., obje u nakladi Algoritma.