UNIJE – Sunset Unije (raznoliki) festival

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 29.06.2021. - Vrijeme čitanja: 2min

Uz podršku Unijana svih generacija od 19. lipnja do 4. rujna održava se Sunset Unije (raznoliki) festival!

Inicijatori događanja iz Udruge Ribi Ribi najavljuju da će „festivali u festivalu“ trajati sve do 4. rujna i ponuditi mnoštvo zabavnih sadržaja za sve uzraste, ali i radne akcije uređenja otoka.

.
Za svakog po nešto: Filmovi u plićaku, sportske aktivnosti i edukacije o obnovljivim izvorima energije

Zanima vas gledanje filmova na najljepšem platnu-u-plićaku na svijetu? Želite dehidrirati hodajući po 14. otoku po veličinu u Hrvatskoj na kojem nema ni kvadrat hlada? Zanimaju vas obnovljivi izvori energije i načini kako mali otoci mogu postati energetski samoodrživi? Nedostaje vam ljetnih programa za najmlađe kako bi aktivno proveli ferije, zabavili se i nešto naučili? Niti u najtoplijem periodu godine ne odustajete od sportske rekreacije?

Sve to, i mnogo više od navedenog, ponudit će ovogodišnje, ujedno i prvo izdanje Sunset Unije (raznolikog) Festivala – SU(r)F-a koji započeo 19. lipnja, a trajat će sve do 4. rujna. Ovoga ljeta Unijani rade iskorak, organizirajući cijeli niz festivala. SU(r)F je kreativni proizvod otočana, za otočane, nastojanje da se kreativnost, entuzijazam i potencijal zajednice otoka Unije pretvori u cjeloviti projekt, otvoren za sve zainteresirane koji žele ponuditi određeni program ili ideju, a koordiniran na način da omogući bogata i kontinuirana zbivanja za otočane i njihove goste.

.
Festivali u festivalu

Ovaj festival umjetnosti, kulture, ekologije, tehnologije i športa na otoku Unije okupit će lokalnu zajednicu, turiste, entuzijaste, umjetničke amatere i profesionalce, sportaše i avanturiste, u prirodnoj izolaciji otoka Unije, sa sadržajima kao što su praktične i teorijske radionice, seminari, ekološke akcije i edukacije, revijalna sportska natjecanja i slušaonice, te višednevni programi poput filmskog i glazbenog festivala. Radi se zapravo o “festivalima-u-festivalu” te sve zainteresirane na Unijama ovog ljeta dočekuju: Sunset Unije Festival ekologije, Film festival, Olimpijski festival, Umjetnički i Društveni Festival.

Saznajte više!

Informacije o nadolazećim programima i vremenu održavanja pojedinih aktivnosti bit će redovito objavljivane na službenoj internet stranici i na Facebook stranici Sunset Unije
Festival.

Kontakt
.

  • Mail: pr@sunsetunije.hr
  • Mob: 091 669 0267 (Koraljka Haberle, RibaRibi, direktorica festivala)

 

_______

Fotografija: Sunset Unije
Izvor: Riba Ribi