Kada se iz kontinuiranog i aktivnog rada u lokalnoj udruzi odlučite stupiti u političke vode znači da je situacija u lokalnoj zajednici postala ozbiljna, da vas lokalna samouprava ne razumije dovoljno, da ne kažemo uopće, i da ste spremni hrabro preuzeti odgovornost za svoj škoj. Sve nas je više takvih, a još jednu bračku priču pronašli smo u Supetru. Pričali smo s nositeljem nezavisne liste Za naš Supetar – Željkom Hrepićem.

1. Tko su predstavnici vaše Nezavisne liste
Predstavnici naše liste za Gradsko vijeće Grada Supetra su obični mali ali za mene veliki ljudi neopterećeni politikom ali duboko svjesni svih problema i spremni svatko na svoj način pomoći u ostvarenju zajedničkih ciljeva.
2. Što Vas je ponukalo da se politički angažirate?
Za politički angažman ponukao nas je dosadašnji rad u okvirima udruge. Naime, kao udruga tijekom ove tri godine od osnutka nailazili smo na brojne zapreke, kako u komunikaciji tako i u pristupu informacijama, te smo se
odlučili na kandidiranje da bi naš glas u gradskom vijeću dobio “institucionalnu težinu”. Osim toga suočeni smo brojnim problemima, devastacijama javnog prostora i kršenja zakona, te vjerujemo da bi ulaskom u gradsko vijeće mogli puno bolje i angažiranije djelovati.
3. Predstavite ukratko svoj program – u kojem smjeru želite razvijati vaš grad?
Naš temeljni program i primarni cilj je dobrobit Grada Supetra i svih njegovih stanovnika, zaštita javnih prostora i drugih javnih interesa, očuvanje i zaštita kulturne i tradicijske baštine, ekologije te pomorskog dobra, plaža i luka koje su ugrožene zbog privatnih interesa pojedinaca i interesnih skupina.
Interes nam je razvijati naš grad sukladno donesenim planovima i strategijama, grad po mjeri svih njegovih stanovnika, grad o kojem trebaju odlučivati samo njegovi stanovnici a ne netko sa strane.
4. Po čemu mislite da se drugačiji od ostalih kandidata?
Drugačiji smo od drugih jer smo neovisni. Iza nas nisu ni velike stranke, niti krupni kapital, Nemamo osobnih interesa već samo volju i želju da naš grad bude grad po mjeri svih njegovih stanovnika uz očuvanje i zaštitu svih javnih prostora.
5. Što mislite da je važno za uspješnu realizaciju vaših ciljeva?
Za uspješnu realizaciju naših ciljeva potreban je dijalog, argumentirani dijalog svih uz poštivanje Ustava i svih pozitivnih zakonskih propisa RH, poštivanje odluka Gradskog vijeća i najvažnije poštivanje volje građana. Potrebna je transparentnija i učinkovitija gradska uprava, potrebne su država i županija koje će biti majka a ne maćeha, potrebna je bolja komunikacija, a nikako nam nisu potrebne podjele.