U sklopu europskog projekta MIMOSA postavljeni su dodatni solarni bike servis setovi. Na taj način želi se poboljšati ponuda održivih putničkih prometnih rješenja i usluga.

 

Turistička zajednica Općine Vela Luka objavila je da je tijekom listopada 2022. godine Dubrovačko-neretvanska županija potpisala ugovor s pet turističkih zajednica o postavljanju dodatnih solarnih bike servis setova, među kojima je i Vela Luka.

Riječ je ulaganjima financiranima iz europskog projekta Mimosa koji se realizira u sklopu programa Interreg Italija-Hrvatska.

Cilj Projekta MIMOSA je poboljšanje ponude multimodalnih održivih putničkih prometnih rješenja i usluga. Osim toga, promovira se novi prekogranični pristup mobilnosti putnika u programskom području koje uključuje i hrvatske otoke.

U sklopu projekta MIMOSA, Uprava za otoke je realizirala aktivnost izrade Analize učinkovitosti sadašnjih multimodalnih pomorskih prijevoznih rješenja. Svrha analize je detaljni uvid u stanje povezanosti otoka s kopnom i otoka međusobno. To će doprinijeti njihovom boljom povezanošću u budućnosti, uz obvezu zaštite okoliša i smanjenja emisije plinova kroz prijelaz na alternativne načine prijevoza.

 

Lokacije solarnih bike setova na području Vele Luke

Na području Vele Luke prvi solarni bike servis set Turistička zajednica postavila je nedaleko od Vele spile te je nakon odabira lokacije i betoniranja, proteklog tjedna postavljen još jedan na području Poplat – Potirna.

 

 

Solarni bike set uključuje alat za popravak i pumpu, USB punjač te stalak za bicikle.

“Obzirom na sve jači razvoj ciklo turizma na otoku Korčuli, namjera nam je na području Općine Vela Luka i dalje ulagati u infrastrukturu, urediti dodatne vidikovce te nastaviti promovirati Velu Luku kao poželjno mjesto za ljubitelje outdoors aktivnosti” – objasnili su iz  TZO Vela Luka.

 

 

 

_____________

Autor: Suzana Živković, Pokret otoka

Fotografija: Pixabay/TZO Vela Luka