VIJESTI IZ SVIJETA – Izvješće o međunarodnim otočnim organizacijama u 2022.

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 19.12.2022. - Vrijeme čitanja: 2min

SMILO (Small Island Organization) predstavlja popis svjetskih otočnih organizacija

Međunarodna organizacija malih otoka ”SMILO” sa sjedištem u Francuskoj protekle je godine prikupljala podatke o svjetskim otočnim mrežama i organizacijama, odnosno svim organizacijama koje pomažu u zaštiti okoliša ili kulturne baštine otoka. Cilj istraživanja bio je detektirati potrebe tih organizacija kako bi se na njih moglo odgovoriti te napraviti pregled i cjeloviti zajednički popis sa detaljnim informacijama o svakoj organizaciji.

.

Što se dogodilo od posljednjeg međuizvješća koje je objavljeno u 2021. godini?

Od posljednjeg izvješća koje je objavljeno u 2021. godini SMILO je detektirao više od 40 novih organizacija.

Također, prikupljale su se i dodatne informacije o organizacijama koje su već bile na popisu te se proširivao njihov opis djelovanja. To su primjerice veličina organizacije ili mreže (u vidu raspona proračuna, broj zaposlenika itd.), vrste financiranja koje organizacija koristi te detaljni strateški ciljevi, poredani po prioritetima.

Najnovije dopunjeno izvješće o otočnim organizacijama, u kojem se nalaze i informacije o Pokretu Otoka, dostupno je na POVEZNICI. 

.

.

 

”The World Island Network” program provodi se u partnerstvu s Global Island Partnership, Conservatoire du littoral, Advanced Conservation Strategies, Precovery Labs, The Ocean Foundation, Green Cross France et Territoires, Initiative PIM pour les Petites Iles de Méditerranée i ICO Solutions.

Iz SMILO-a se nadaju da će mapiranje prikazano u izvještaju dati bolju ideju o tome koje organizacije rade na održivom razvoju otoka u vašoj regiji, ali i šire, na sličnim ili komplementarnim temama, jer se u konačnici nadaju da zajedno možemo voditi transformacijsku promjenu koju svi želimo te istovremeno sačuvati naše otoke i planetu.

__________
Izvor: SMILO
Naslovna fotografija: Pixabay