VIJESTI – Uloga LAG-ova u ruralnom održivom razvoju

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 03.07.2021. - Vrijeme čitanja: 2min

ODRAZ je, u suradnji s Pravnim fakultetom iz Zagreba, proveo fokusnu grupu ulozi LAG-ova u održivom ruralnom razvoju

.

U fokusnoj grupi sudjelovali su predstavnici LAG-ova i stručnjaci koji se bave temom ruralnog razvoja, a organizirana je unutar projekta SUSTINEO – Suradnjom, sudjelovanjem, istraživanjem i edukacijom za održivost.

Jedno od istraživanja u projektu se tiče uloge LAG-ova u održivom ruralnom razvoju. Fokusna grupa je organizirana kako bismo saznali više o okruženju djelovanja LAG-ova, njihovom utjecaju u zajednici i budućim perspektivama rada. Voditeljica fokusne grupe je bila direktorica ODRAZ-a Lidija Pavić-Rogošić.

Predstavnici LAG-ova i stručnjaci koji se bave temom ruralnog razvoja razgovarali su o tome koliko su, i na koji (sve) način, „akcijske“ lokalne akcijske grupe utjecale na ruralni i održivi razvoj; koji je utjecaj članova LAG-a na djelovanje LAG-a; koji je učinak/utjecaj sredstava koje se lokalno dodjeljuju kroz LAG-ove; koja su iskustva, postignuća i izazovi u izradi Lokalnih razvojnih strategija.

Provedba fokusne grupe je, uz analizu dokumenata javnih politika, dio osmišljavanja i provedbe znanstvenog istraživanja utjecaja lokalnih akcijskih grupa (LAG-ova) na lokalni održivi razvoj

Cilj fokusne grupe je provesti strukturirani dijalog i zagovaračke aktivnosti s donositeljima odluka za donošenje kvalitetnih javnih politika i provedbu održivog razvoja u RH na svim razinama

Rezultati fokusne grupe bit će objavljeni u znanstvenom članku.

Više o projektu SUSTINEO pročitajte na poveznici.

 

 

__________
Izvor: odraz.hr
Naslovna fotografija: Pexels.