U ponedjeljak 24. travnja od 15:00 – 18:00 h u prostoru vijećnice Općine Vir održat će se tradicionalna proljetna akcija darivanja krvi.

 

Ministarstvo financija nezakonitim je proglasilo odluku većine u Općinskom vijeću kojom su drastično srezana proračunska sredstva za rad Udruge dragovoljnih darivatelja krvi Vir, ali kako je trenutno na snazi tehnički proračun, virski UDDK će se do daljnjeg snalaziti kako zna i umije.

To znači da će se tradicionalna proljetna akcija darivanja ipak održati.

– Za ovu akciju osigurali smo pomoć donatora – ističe predsjednik virskog UDDK-a Goran Vicković pozivajući sve članove udruge i prijatelje otoka Vira na akciju darivanja krvi.

Akcija će se održati u ponedjeljak 24. travnja od 15 do 18 sati u prostorijama općinske vijećnice uz sudjelovanje Gradskog društva Crvenog križa Zadar, Odjela transfuzije Opće bolnice u Zadru i destinacijske menadžment kompanije Vir turizam.

 

 

– Ne smijemo dopustiti gašenje najbolje darivateljske udruge u Zadarskoj županiji, pa ćemo organizirati akcije sve dok se ne deblokiraju proračun i sredstva namijenjena našoj udruzi. Postigli smo mnogo tijekom proteklog desetljeća, dobili brojna priznanja i organizirali neke od najmasovnijih i najuspješnijih humanitarnih akcija u našoj županiji, što je vrijednost koju moramo očuvati – poručuje Vicković.

 

 

_________

Autor: Virski list

Fotografija: Virski list