VIS – Mediterranean Islands Conference 2022

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 14.09.2022. - Vrijeme čitanja: 2min

Sveučilište VERN i Institut Ivo Pilar organiziraju 4. međunarodna konferencija ‘Mediterranean Islands Conference 2022’

Sveučilište VERN’ i Institut društvenih znanosti Ivo Pilar najavljuju 4. međunarodnu multidisciplinarnu znanstvenu konferenciju ‘Mediterranean Islands Conference 2022’ koja će se održati od 14. do 17. rujna na otoku Visu (Viškog boja 3, grad Vis) – prenosi dalmatinskiportal.hr

 

Mediterranean Islands Conference 2022

U kontekstu aktualnih globalnih kretanja te energetske (ne)ovisnosti Europske unije uzrokovane ratom u Ukrajini, ovogodišnja će konferencija ponuditi analize, prijedloge i diskusije o razvoju Mediterana u 20 konferencijskih tema: arhitektura, demografija, geografija, javni servisi, kultura i tradicija, mediji i komunikacija, migracije, obnovljivi izvori energije, obrazovanje, održivi razvoj, podmorje i biologija, poljoprivreda i ribarstvo, posao i gospodarstvo, povijest, sigurnost, sport, turizam te umjetnost i književnost.

Glavna obilježja ovogodišnje konferencije:

– više od 100 znanstvenih radova

– više od 150 znanstvenika

– 17 zemalja

– 20 tematskih područja za gospodarski i društveni razvoj Mediterana.

Ovogodišnji uvodničari su ugledni stručnjaci prof. emeritus dr. sc. Frano Barbir s Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Splitu te prof. dr. sc. Mladen Merćep s odjela za translacijsku medicinu Dječje bolnice Srebrnjak. Sudionicima će pružiti uvid u problematiku energetske održivosti i najnovijih medicinskih dostignuća, kao uvertiru za dijalog o aktualnim globalnim temama.

U okviru konferencije bit će otvorena i izložba studentskih fotografiju na temu ‘Osjeti Mediteran’.

Za sve dodatne informacije u vezi programa konferencije posjetite stranicu na POVEZNICI.

 

__________
Izvor: dalmatinskiportal.hr
Naslovna fotografija: Unsplash