UŠTEDI ENERGIJU
October 5, 2022

VIS - Na otoku se organizira GEOfish festival

Chefovi Hrvoje Zirojević i Ivan Pažanin sudjelovat će na više nego zanimljivom GEOfish festivalu na Visu Spoj ribarstva, gastronomije i turizma na festivalu GEOfish koji će se održavati od petka, 7. listopada do nedjelje, 9. listopada - prenosi jutarnji.hr   Program GEOfish festivala Nađete li se za vikend na Visu, ne propustite GEOfish, festival koji […]

Chefovi Hrvoje Zirojević i Ivan Pažanin sudjelovat će na više nego zanimljivom GEOfish festivalu na Visu

Spoj ribarstva, gastronomije i turizma na festivalu GEOfish koji će se održavati od petka, 7. listopada do nedjelje, 9. listopada - prenosi jutarnji.hr

 

Program GEOfish festivala

Nađete li se za vikend na Visu, ne propustite GEOfish, festival koji spaja najbolje od sektora ribarstva, gastronomije i turizma. Riječ je o trodnevnom događanju, koje će trajati od 7. do 9. listopada. U sklopu festivala će posjetitelji moći sudjelovati na različitim radionicama te prisustvovati prezentacijama.

Kao dio programa, u petak, u 11 sati održat će se radionica za učenike SŠ Antun Matijašević Karamaneo te će u sklopu iste Luka Nižetić pripremati GEOfood/GEOfish doručak, a potom će od 13 do 15 sati radionicu GEOfish predjela i glavnog jela održati chefovi Hrvoje Zirojević i Ivan Pažanin.

U subotu posjetitelje u sklopu festivala čeka promocija proizvoda od rogača, zatim radionica za ugostitelje koju će voditi Luka Nižetić. Potom i radionica za ugostitelje i OPG-ove koje će voditi Hrvoje Zirojević i Ivan Pažanin.

Posljednji dan, u nedjelju, na redu je okrugli stol na temu "GEOfood brendiranje", a potom slijedi i prezentacija rezultata istraživanja bioraznolikosti Viškog arhipelaga te zatvaranje samog GEOfish festivala.

GEOfish projekt

"GEOfish projektom valorizira se jedan od najstarijih resursa viškog arhipelaga – riba – kao sirovina te kao proizvod koji će se dodatno vrednovati GEOfood brandom. GEOfood je internacionalni brand UNESCO Geoparkova i temelji se na povezivanju hrane s geobaštinom. Provodi ga 18 svjetskih geoparkova na 5 različitih kontinenata. GEOfood brandom se ističe važnost i nastanak sirovine, proizvoda i/ili jela u restoranima te se utvrđuje njihova poveznica s geobaštinom"

 

__________
Izvor: jutarnji.hr
Naslovna fotografija: Unsplash.

Article written by Pokret otoka
Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. 
Zajedno čuvamo okoliš – sufinancirano sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

NEWSLETTER

Klikom na gumb dajete suglasnost za primanje novosti Pokreta Otoka te se slažete s politikom privatnosti.
magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram