WEBINAR: E-mobilnost: Pokretanje zelenije budućnosti

Objavio: Pokret Otoka - 13.11.2023. - Vrijeme čitanja: 2min

Pridružite nam se na online edukaciji koja će se održati 21. studenog 2023. od 9:30 – 10:30.

Webinar će istražiti ključne aspekte elektromobilnosti na otocima, fokusirajući se na infrastrukturu punjenja, prilagodbe za specifičnosti otoka, tehnološke inovacije i održive energetske modele.

Raspravit će se o izazovima i mogućnostima električnih vozila u otocima, nudeći uvid u utjecaj na okoliš te društvene i ekonomske beneficije. Webinar će također istražiti primjere najbolje prakse i studije slučaja kako bi pružio konkretne smjernice za implementaciju elektromobilnosti na otocima.

*Svi sudionici će dobiti potvrdu o sudjelovanju na webinaru!

Svoje sudjelovanje potvrdi registracijom na ovom LINKU!

Vedran Kirinčić (https://www.linkedin.com/in/vedrankirincic/) je izvanredni profesor na Tehničkom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. Kao konzultant za energetsku tranziciju surađuje s privatnim i javnim sektorom, što uključuje niz lokalnih zajednica. Njegova ekspertiza uključuje izradu različitih planskih dokumenata povezanih s zelenom energetskom tranzicijom, poput dekarbonizacije transportnog sektora kroz elektrifikaciju flote vozila, s posebnim naglaskom na elektromobilnost, obnovljive izvore energije i rješenja za skladištenje energije. Sudjeluje u provedbi analiza obrazaca potrošnje energije, identificiranju područja za poboljšanje učinkovitosti i promišljanju rješenja za smanjenje ugljičnog otiska. Osim toga, ima iskustvo u pripremi Akcijskih planova za održivu energiju i klimu (SECAP), Planova održive urbane mobilnosti (SUMP), Planova održive elektromobilnosti (SEMP) kao i investicijskih koncepata za klimatski neutralnu mobilnost. Aktivan je u brojnim aktivnostima usmjerenim na popularizaciju znanosti i tehnologije te je koautor niza znanstvenih i stručnih radova.

Webinar se održava u sklopu projekta “Energetska tranzicija otoka (ETO)”. Projekt se provodi uz podršku Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Partneri na projektu su Splitsko-dalmatinska županija, Općina Lumbarda, Grad Cres, LAG 5, Maslina Resort, Forte Solar d.o.o..