WEBINAR – Zelena mobilnost i energetska tranzicija

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 12.05.2021. - Vrijeme čitanja: 2min

Webinar pod nazivom „Zelena mobilnost i energetska tranzicija“. Cilj konferencije je potaknuti raspravu o pretvaranju klimatskih i ekoloških izazova u prilike za poboljšanje transportnih tehnologija

.

Konferencija „Zelena mobilnost i energetska tranzicija“ će se održati hibridno, 25 sudionika u dvorani – predavači i gosti, a ostali sudionici online.

Vrijeme održavanja: 21. svibnja 2021. u zagrebačkom hotelu Westin s početkom u 10.00 sati.

Skup želi doprinijeti ubrzavanju jednog od najvažnijih ciljeva Europske unije u narednim godinama – uspostavu zelenog i održivog prometa.

Jasno je kako je promet trenutačno jedan od najvećih zagađivača, ali i kako se tranzicija na zelene alternative poput električnih vozila i vozila na vodik ne može dogoditi „preko noći“. Ipak, kvalitetnim hodogramom i inicijativom svih ključnih dionika taj se proces može značajno ubrzati.

Zato će tematski naglasci konferencije obuhvatiti teme kao što su ulaganja u zelene oblike transporta, poticaji i podrška Europske unije, prilagodba popratne infrastrukture, održivi integrirani urbani prijevoz, modernizacija javnog prijevoza i razvoj željezničke infrastrukture, a bit će riječi i o inovacijama, primjeni AI i pametnim rješenjima.

Konferencija će na jednome mjestu okupiti predstavnike državnih institucija, udruga i organizacija, akademske zajednice, gradova i općina, ali i financijske institucije i sektorske tvrtke čija je djelatnost vezana uz navedene teme te sve ostale zainteresirane za ovu tematiku.

 

Detalji prijave na poveznici.

 

 

__________
Izvor: komunal.hr
Naslovna fotografija: Unsplash.