WWF Adria pruža tehničku pomoć i financijska sredstva: Poziv za male priobalne ribare

Objavio: Pokret Otoka - 23.04.2024. - Vrijeme čitanja: 3min

WWF Adria poziva da iskoristite priliku koja se pruža kroz Program za ribarstvo i akvakulturu RH za programsko razdoblje 2021. – 2027. i osigurate tehničku pomoć i sredstva za unapređenje vaših ribarskih aktivnosti. Prijave do 10. svibnja!

U živopisnim priobalnim zajednicama, ribarstvo nije samo zanimanje, već i način života. Za male priobalne ribare, često suočene s izazovima održivosti, podrška i ulaganja mogu biti ključni za razvoj njihovih operacija.

Ovaj program, namijenjen razvoju ribarstva uz istovremenu zaštitu morskih resursa, pruža mogućnosti za unapređenje plovila, opreme te aktivnosti na kopnu i moru.

Kroz tehničku i financijsku podršku, WWF Adria stoji na raspolaganju kako biste iskoristili sve prednosti ovog programa.

Tehnička pomoć u pisanju projekata

Jedan od ključnih elemenata podrške jest tehnička pomoć u pisanju projekata. Naš tim stručnjaka pruža vam smjernice i podršku kroz cijeli proces, od konceptualizacije ideje do realizacije projekta. Vaš uspjeh je naš cilj, stoga ćemo vam pružiti neophodne informacije i resurse kako biste uspješno aplicirali za sredstva.

Financijska podrška

Financijska podrška također je ključna komponenta ovog programa. Nudeći vam mikro-kredite za predfinanciranje odobrenih projekata, omogućuju da pokrenete svoje inicijative bez zastoja. Vaša ambicija i vizija su važni, stoga vas potičemo da se prijavite i iskoristite ovu priliku za unapređenje vašeg ribarstva.

Evo koraka koje trebate slijediti kako biste aplicirali za podršku

  1. Prijava za potporu: Popunite obrazac “Upitnik” za prijavu i dostavite ga putem e-pošte na adresu: poticaji@wwfadria.org, najkasnije do 10.5.2024.
  2. Selekcija kandidata: Kandidati će biti odabrani prema bodovnoj listi te će biti obaviješteni putem web stranice i e-pošte.
  3. Razrada projekata: Radite na razradi projektnih prijedloga uz podršku našeg tima stručnjaka.
  4. Podnošenje prijedloga: Podnesite projektni prijedlog na natječaje iz Programa za ribarstvo i akvakulturu RH za razdoblje 2021. – 2027.
  5. Dodjela sredstava: Nakon odobrenja, sredstva će biti dodijeljena putem Rješenja o dodjeli sredstava od strane Uprave ribarstva, Ministarstvo poljoprivrede.
  6. Predfinanciranje: Dostavite potrebnu dokumentaciju za predfinanciranje projekta.
  7. Potpisivanje ugovora: Potpišite ugovor o predfinanciranju i osigurajte isplatu sredstava.
  8. Izvršenje projekta: Provedite projektnu aktivnost uz redovitu kontrolu.
  9. Isplata sredstava: Sredstva će biti isplaćena iz Programa za ribarstvo i akvakulturu.
  10. Povrat sredstava: Nakon završetka projekta, osigurajte povrat sredstava za predfinanciranje.

Ova prilika predstavlja korak prema održivijoj budućnosti za male priobalne ribare. Vaš doprinos očuvanju morskih ekosustava i lokalnih zajednica je neprocjenjiv, stoga vas pozivamo da se pridružite i iskoristite ovu priliku za razvoj vašeg ribarstva.

Za više informacija i podršku, obratite se WWF Adria, a detalje pogledajte na njihovoj stranici!

Izvor: WWF ADRIA

Naslovna fotografija: Photo by Brady Rogers on Unsplash