ZA ČIŠĆA PUČIŠĆA – akcija u kojoj je sudjelovalo cijelo mjesto

Objavio: Pokret Otoka - 19.10.2023. - Vrijeme čitanja: 2min

Hvalevrijedna akcija čišćenja podmorja održala se, već tradicionalno, u subotu u Pučišću

Akcija zvučnog naziva “Za čišća Pučišća” tako je 14. listopada okupila mnoštvo: od pučiških osnovnoškolaca koji su sa svojim učiteljicama Lucijom Špacal i Srđanom Vranjičić na karijolama skupljali otpad uz obalu, nekoliko učenica Klesarske škole koje su svesrdno pomogle u prikupljanju, neumornog Franota Antičevića na traktoru, Šime, Cale, Darija i Pave na kaićima, Lučke uprave Pučišća na čelu s Ivicom Kusanovićem, neizostavnog DVD-a Pučišća kojima posebno zahvaljujemo zbog pranja rive nakon obavljenog posla, do profesionalnog tima od čak 18 ronilaca iz splitskog Podvodno istraživačkog kluba Mornar, dvojice pučiških iskusnih ronilaca, itd…

– Jednake zasluge treba iskazati i Crvenom križu Supetar s njihovim predstavnicima Robertom Rošker Grikula i Matom Mladinom koji su prvo osigurali kavu i pekarske proizvode iz supetarske pekarnice “Dijana”, a potom i ukusan ručak za sve sudionike – tradicionalni crni rižoto. Turistička zajednica Općine Pučišća po završetku ove akcije podijelila je prigodne zahvalnice i suvenire ronilačkim klubovima koji su u njoj sudjelovali – kazala je Josipa Terzić.

 Brojevi su uistinu nevjerojatni: uigrani je tim skupio otprilike 7 kubika otpada – bilo je tu svega: metalnih rešetaka, sidra, komada prometnih znakova, boca, konopa, vesala, guma…, a prikupljeno je i čak 200 vreća otpada!

Na samom pragu jeseni, uz polagano “gašenje” ljetnih vrućina i dolaska ugodnog listopadskog sunca, Turistička zajednica Pučišća kao organizator navedene akcije ovim putem želi zahvaliti svim imenovanim i neimenovanim junacima projekta kojim će naše mjesto (p)ostati morska oaza otoka Brača i puno šire.

– Radujemo se budućim suradnjama uz želju da prije spomenuti brojevi dogodine postanu puno manji i da mještani osvijeste važnost čistoće svoga mora, poručuju organizatori.

Izvor: morski.hr

Fotografije: Press