UŠTEDI ENERGIJU
March 11, 2022

ZADARSKI OTOCI - Uskoro objava javnih tribina projekta ''KVARTipo''

Građani su male komunalne akcije prijavili u listopadu prošle godine, a Grad će uskoro objaviti termine javnih tribina na kojima će se izabrati akcije za realizaciju

KVARTipo je inicijativa Grada Zadra za uključivanjem građana u participativno budžetiranje koja obuhvaća podnošenje prijedloga malih komunalnih akcija od strane građana grada Zadra, obradu pristiglih prijedloga te organizaciju javnih tribina i glasovanja.

Izdvojeno je četiri milijuna kuna koji će se rasporediti između 37 mjesnih odbora, a ukupno je na području Grada Zadra prijavljen 771 prijedlog.

.
Otočni mjesni odbori Grada Zadra

Grad Zadar u svojoj administrativnoj nadležnosti ima sedam otoka podijeljenih u 12 mjesnih odbora, a to su Ist (MO Brgulje, MO Ist), (MO Veli Iž, MO Mali Iž, Mali Iž - Porovac), Rava (MO Vela Rava, MO Mala Rava), Molat (MO Molat, MO Zapuntel), Olib (MO Olib), Premuda (MO Premuda) i Silba (MO Silba).

Predviđeni budžet za realizaciju predloženih malih komunalnih akcija u proračunu Grada Zadra za 2022. godinu raspodijeljenih je po mjesnim odborima sukladno kriterijima: broj domaćinstava (obveznika komunalne naknade) i razina komunalne opremljenosti mjesnih odbora.

Pristigli prijedlozi po mjesnim odborima bit će objavljeni uoči samih tribina kako bi građani mogli vidjeti što će im biti na raspolaganju za glasovanje te će se objaviti zapisnik / izvještaj sa svake pojedinačne tribine.

.
Dodatan benefit javnih tribina je i prilika za edukaciju građana o razinama nadležnosti, troškovima malih komunalnih investicija, načinu raspodjele proračunskog novca i slično

Premda je raspored javnih tribina u sklopu projekta participativnog budžetiranja – KVARTipo! – najavljen u prosincu 2021. godine, sukladno epidemiološkim mjerama koje su stupile na snagu  10. siječnja 2022. godine javne tribine odgodile su se do povoljnijih okolnosti koje dozvoljavaju okupljanje većeg broja ljudi u sigurnijim uvjetima.

Prema najavi Grada Zadra taj bi raspored trebao biti objavljen sredinom ožujka.

_________
Autor: Pokret Otoka
Naslovna fotografija: FilipFilipovic from Pixabay / ZADAR

Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. 
Zajedno čuvamo okoliš – sufinancirano sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

NEWSLETTER

Klikom na gumb dajete suglasnost za primanje novosti Pokreta Otoka te se slažete s politikom privatnosti.
magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram