UŠTEDI ENERGIJU
May 19, 2022

ŽIRJE - Izgradnja i uređenje dječjeg igrališta, košarkaškog igrališta i boćališta

Najudaljeniji otok šibenskog arhipelaga, Žirje, dobija dječje i košarkaško igralište te boćalište

Grad Šibenik prijavio je projekt ''Izgradnja i uređenje dječjeg igrališta, košarkaškog igrališta i boćališta na otoku Žirju'' '' na Javni poziv Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije - Program razvoja otoka u 2022. godini - prenosi sibenski.slobodnadalmacija.hr

Odlukom o odabiru projekata u okviru Plana usmjeravanja i rasporeda sredstava za razvoj područja otoka u 2022. godini, Gradu Šibeniku odobreno je 420.000 kuna za financiranje projekta. Ukupna vrijednost projekta je 844.875 kuna. Spomenuti program nastavlja pružati potporu malim, ali kapitalnim projektima kojima se nastoji pridonijeti podizanju kvalitete života na otocima, a sustavnim pristupom ujedno se žele umanjiti regionalne razvojne nejednakosti.

 

UREĐENJE DJEČJEG IGRALIŠTA, BOĆALIŠTA

Cilj projekta je izgradnja i uređenje dječjeg igrališta, košarkaškog igrališta i boćališta na otoku Žirju. Društvena i sportska infrastruktura nije dostupna otoku, te će se izgradnjom takvih sadržaja izravno utjecati na razvoj lokalne zajednice i životni standard.

Kroz odobreni projekt, u blizini stare žirjanske škole, izgradit će se košarkaško igralište dimenzija 15 x 11 metara na ukupnoj površini od 240 četvornih metara, kao i boćalište dimenzija 22 x 2,5 metra te igralište za djecu svih uzrasta s antistres podlogom za svaku zonu igrala pojedinačno. Nakon izvođenja radova prostor će se i krajobrazno oplemeniti.

 

ŠIBENSKI ARHIPELAG

- Šibenski su otoci dio grada i, rekao bih, njegovo bogatstvo s bezbrojnim potencijalima. Zbog toga je svako ulaganje u infrastrukturu i nedostatne sadržaje veliki korak naprijed u razvojnom i smislu podizanja kvalitete života njegovih žitelja. Time se, dakako, pridonosi i ukupnom razvoju grada Šibenika, pa smo zahvalni Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije na prepoznavanju i podupiranju naših projekata.

U tom smislu valja podsjetiti i na osnivanje Hrvatskog centra koralja na otoku Zlarinu, projekt Aglomeracije Šibenik koji je otoku Krapanju osigurao dvije crpne stanice, vodovodni dovod, novu vodovodnu i kanalizacijsku mrežu koja do sad nije postojala, izgradnju trajektnog pristana u luci Kaprije i druge manje projekte“-istaknuo je Željko Burić, gradonačelnik Šibenika.

Grad Šibenik, od 2015. godine, inače, kontinuirano aplicira na Program razvoja otoka Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Do sad uspješno provedeni projekti izgradnje dječjih igrališta na otocima Krapnju i Žirju (2015. godine), sanacije nerazvrstane ceste na otoku Žirju (2017. godine), adaptacije šetnice na otoku Krapnju ( 2018. godine), izgradnje sportskog parka/ vježbališta na otvorenom na otoku Zlarinu ( 2019. godine), nastavka sanacije mreže nerazvrstanih cesta na otoku Žirju (2019. godine), sanacije krovišta ambulante na otoku Kapriju (2020. godine) te adaptacije ureda Turističke zajednice Zlarin (2021. godine).

__________
Izvor: sibenski.slobodnadalmacija.hr
Naslovna fotografija: Pixabay.

Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. 
Zajedno čuvamo okoliš – sufinancirano sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

NEWSLETTER

Klikom na gumb dajete suglasnost za primanje novosti Pokreta Otoka te se slažete s politikom privatnosti.
magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram