ZLARIN – ‘100 godina zlarinskog turizma’

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 20.08.2022. - Vrijeme čitanja: 2min

Svečana obilježavanje obljetnice pod nazivom ‘100 godina zlarinskog turizma’ održala se, u četvrtak, pred kućom Šare Hrvatskog centra koralja

Šibenski gradonačelnik čestitao Zlarinjanima 100 godina turizma – Zlarin je pojam mira, ugode, prirodnih ljepota… – prenosi morski.hr

 

100. godišnjicu turizma na Zlarinu

Ovom prigodom odat će se počast svim sudionicima koji su još davne 1922. godine osnovali ‘Društvo za poljepšavanje i promet strancima’ nakon čega je uslijedio niz turističkih aktivnosti koje su obilježile budući razvoj otoka.

Od prvih vila i pansiona, izleta s brodom Nirvana, taverni i restorana, gradnje hotela, kupališta, tiskanja turističke brošure i razglednica do organiziranja raznih kulturno-zabavnih manifestacija, u sto godina Zlarin je doživio i preživio mnogobrojne prepreke. Ipak, običaji i bogata kulturna baština se sačuvala te i danas kroz brojna društva i organizacije Zlarinjani s ljubavlju rade na napretku i obogaćivanju otoka.

Gradonačelnik Željko Burić čestitao je 100. godišnjicu turizma svim Zlarinjanima, a osobito onima čija je djelatnost vezana uz turizam, na kontinuitetu i kvaliteti koju su uspjeli izgraditi.

– Stanovnicima diljem naše domovine, također i inozemnim gostima, Zlarin je pojam mira, ugode, prirodnih ljepota, kulture, tradicije i gostoljubivih domaćina. Na tom tragu vam želimo uspjeh i u narednih 100 godina, a vjerujemo da će i nove investicije, kao što je Hrvatski centar koralja, pridonijeti da se i Zlarin i koraljarstvo po kojemu je poseban, još bolje pozicionira na karti hrvatskih bisera – poručio je gradonačelnik Burić.

__________
Izvor: morski.hr
Naslovna fotografija: Mario Gregov