ZLARIN – Pjesnička rezidencija “Vesna Parun”

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 06.04.2022. - Vrijeme čitanja: 2min

Pristiglo je čak 35 prijava za dvotjedni boravak na otoku Zlarinu za drugu pjesničku rezidenciju “Vesna Parun”

Čak 35 autorica i autora prijavilo se na natječaj za drugu pjesničku rezidenciju “Vesna Parun”, šest više nego lani. Tročlani žiri tijekom vikenda pregledao je pristigle prijave  – prenosi mok.hr

Stručni žiri koji će izabrati ovogodišnjeg rezidenta ili rezidenticu čine Sanja Baković (pjesnikinja i novinarka), Nives Franić (dipl. knjižničarka i pjesnikinja) i Živana Podrug (dipl. komparatistica i novinarka). Tko je to bit će objavljeno 10. travnja kad se obilježava 100. obljetnica rođenja Vesne Parun i to na Facebook stranici organizatora projekta, Kulturne udruge Fotopoetika i u medijima. Odabrani rezident također će biti obaviješten putem e-poruke.

.
Dvotjedna književna rezidencija za hrvatske pjesnike i pjesnikinje organizira se na Zlarinu

Rodnom otoku Vesne Parun po kojoj projekt nosi ime. Obuhvaća boravak na otoku, posjet zanimljivim lokalitetima u Šibensko – kninskoj županiji i minimalno jedno javno događanje u Šibeniku i/ili na Zlarinu.

To je prva književna rezidencija na području Šibensko – kninske županije. Organizira se po drugi put i provodi uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

__________
Izvor: mok.hr
Naslovna fotografija: Pixabay.