ZLARIN – Predstavljanje projekta “Ja sam spreman”

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 09.06.2018. - Vrijeme čitanja: 2min

Projekt JA SAM SPREMAN je najnoviji projekt Udruge Bodulići čiji je glavni cilj bio provođenje predškolskog odgoja kroz raznovrsni edukativno kreativni program.

Prezentacija projekta “Ja sam spreman” održat će se danas u Zavičajnom muzeju Vesne Parun u 18:00 sati, namijenjen najmlađoj populaciji otoka – djeci predškolske dobi s ciljem revitalizacije života na otoku Zlarinu kroz razdni edukativno-kreativni program. Nakon prezentacije održati će se luktarska predstava s početkom u 19.00 sati.

Osim provedbe tematskih radionica vezanih isključivo za upis u OŠ kao što su osnove pisanja i čitanja te matematike osmislili smo cijeli niz drugih radionica i mini školica, kako bi djecu osvijestili o važnosti očuvanja kulturne baštine, brige o okolišu i recikliranju te im proširili zanimanja za sport, likovnu umjetnost, informatiku i engleski jezik.

“Projektom predškolskog “Ja sam spreman” je u potpunosti financirano od Ministartsva regionalnog razvoja i EU fondova. Projektom smo pripremili naše malene ne samo za osnovna znanja koja su im potrebna za upis u školu, već nam je cilj bio pobuditi im interes za likovnu umjetnost, sport, engleski i informatiku, te ih osvjestiti o važnosti očuvanja naše baštine, narječja i naravno okoliša. Premda je službeno završen projekt imamo u planu nastaviti s većinom aktivnosti upravo zbog velikog interesa i zadovoljstva djece i naših voditelja – volontera”, rekla nam je predsjednica udruge roditelja i djece Bodulići, Suzana Smirčić.

Projekt je trajao od rujna 2017. pod budnim okom nekolicine učitelja i stručnih osoba za svaku pojedinu školicu. Premda je danas službeno završen, zbog velikog zadovoljstva i interesa dionika projektne aktivnosti će se nastaviti provoditi kroz redoviti rad Igraonice. Financirano sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

__________

Pokret otoka

Foto: Studio Gec, Gojko Vukov Colić/Bodulici