Udruga studenata biologije – BIUS istražit će otok Zlarin u sklopu projekta “Insula Auri 2019” početkom svibnja.

Kojih sve biljaka ima na Zlarinu i koje su od njih ljekovite? Što je to toliko zanimljivo u suhozidima? Koje tajne krije podmorje otoka? Koliko na Zlarinu ima vrsta šišmiša i koje sve životinje obitavaju u špiljama? Ima li na otoku zaštićenih vrsta puževa i koje se ptice ondje gnijezde?

To su samo neka od pitanja na koja će odgovore ponuditi studenti biologije s PMF-a na velikoj sedmodnevnoj terenskoj nastavi koja počinje 1. svibnja na Zlarinu.

“Ovaj 21. po redu Istraživačko – edukacijski projekt po mnogočemu se razlikuje od prethodnih. 2016. godine francuska udruga SMILO (Small Island Organisation) pokrenula je proceduru etiketiranja Zlarina kao “održivog otoka”, a na njihov poziv i BIUS će dati svoj doprinos ovom cilju. Istraživanja će provoditi 17 sekcija zajedno s našim mentorima, a na terenu će nam se pridružiti i brojni drugi suradnici. Dogovorena je i suradnja s nekoliko osnovnih škola Šibensko – kninske županije u kojima ćemo održati predavanja i tematske radionice”, istaknula je Udruga na svom Facebook profilu. 
.

_________
Autor: Pokret otoka
Naslovna fotografija: Foto Gec