U Zlarinu su se dosjetili kako dodati vrijednost novcu koji svake godine dobiju iz šibenskog proračuna za uređenje mjesta. Umjesto kupnje desetak novih klupa, koliko bi mogli s tim novcem, sami su izradili 30 novih klupa.

– Kad je novca malo, a problemi veliki nemate izbora i sa malo novca morate biti kreativni. I ranije smo od Grada dobijali sredstva za uređenje mjesta i ulagali ih u obnovu starih i dotrajalih klupa pa se tako godinama vrtimo u krug i ne uspijevamo kupiti novu urbanu opremu. Kada smo se ove godine raspitivali za cijene novih klupa zaključili smo da nam je previše platiti jednu novu klupu 2.500 kuna. Uspjeli smo dobiti odličnu ponudu iz Varaždina za okvire, a drvenu građu smo kupili i sami obradili, obojali i montirali. Glavninu posla odradilo nas je troje-četvoro, a u akcijama bojanja sudjelovalo je i po desetak ljudi, priča nam Antoni Biberica, predsjednik Mjesnog odbora Zlarin.

 

U Mjesnom odboru odlučili su odmah klupa postaviti na Fingac, a ostalih 20 će rasporediti po mjestu, uglavnom uz marinu i prema vili ali tek na proljeće kako tijekom zime ne bi propadale.

– Posla je bilo i više nego smo planirali. Trebalo je svu drvnu građu ispilati na miru, izblanjati, pobrusiti i piturati više ruku piture. Sve je to trajalo danima vrlo često i do kasno u noć kako bi stigli pripremit drvo dok stignu okviri za klupe. Okviri su kasnili više od dva miseca, a da ne bi u prazno čekali sredili smo par klupa na plaži. Radeći u slobodno vrijeme desetak dana i po pet, šest sati, na kraju smo zaključili da one gotove klupe ipak vrijede tih 2.500 kuna po koliko ih prodaju, smije se na kraju Biberica, koji i u buduće planira na sličan način stvarati više od novca koji dobiju iz gradskog proračuna.

 

Izvor: sibenskiportal.rtl.hr