Župan Blaženko Boban zadovoljan razvojem projekata na otoku Braču

Objavio: Pokret Otoka - 08.03.2024. - Vrijeme čitanja: 3min

U srijedu, prilikom svog posjeta otoku Braču, župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban nije skrivao svoje zadovoljstvo zbog napretka i razvoja projekata koji se odvijaju na Braču.

Župan Boban nekoliko ključnih inicijativa koje su u tijeku, naglašavajući njihov značaj za lokalnu zajednicu.

Jedan od važnih projekata koji je župan istaknuo jest obilježavanje 80 godina zavjeta svetog Josipa u Postirama. Boban je izrazio svoje zadovoljstvo posjetom župniku koji provodi određene zahvate vezane uz ovu proslavu. Nadalje, posjetio je lokaciju na kojoj se postavlja spomenik blaženom Alojziju Stepincu, rampe za invalide te šetnicu koju dijelom financira i Splitsko-dalmatinska županija.

Rekonstrukcija državne ceste, škole i uređenje šetnice na obali

Župan nije propustio istaknuti aktivnosti koje su u tijeku u Sutivanu, naglašavajući rekonstrukciju državne ceste i škole. Posebno je istaknuo da će škola u Sutivanu biti jedna od prvih koja će prijeći na jednosmjenski rad. To će zasigurno doprinijeti boljim uvjetima za obrazovanje djece u tom području.

Načelnik Općine Postira, Siniša Marović, također je podijelio informacije o aktualnim investicijama na otoku. Istaknuo je investicije u izgradnju tlačnog cjevovoda te uređenje šetnice na obali. Marović je naglasio da se projekt financira uz pomoć županije te da su u tijeku radovi na montaži zaštitne ograde duž cijele obalne šetnice. Dodao je i planove za izgradnju dizala za osobe s invaliditetom na pomorskom dobru te izgradnju sale za ispraćaj pokojnika u Dolu.

IZVOR: Splitsko-dalmatinska županija

Ulaže se i u cestovnu i lučku infrastrukturu

Saborska zastupnica i vijećnica u Županijskoj skupštini, Danica Baričević, istaknula je značajna ulaganja u cestovnu infrastrukturu na otoku Braču. Naglasila je da se ogromna sredstva ulažu i u lučku infrastrukturu, posebno proširenje luka u općinama Milna i Bol.

Baričević je također istaknula impresivna ulaganja Vlade Republike Hrvatske na otocima, s dvije milijarde eura, te je pohvalila i predviđena sredstva od 35 milijuna eura koja je Splitsko-dalmatinska županija alocirala za otoke, što će dodatno pridonijeti razvoju otoka poput Brača.

Ovim projektima i ulaganjima jasno je da se otok Brač nastavlja razvijati i unaprjeđivati svoju infrastrukturu, čime se stvaraju bolji uvjeti za život mještana i potiče turistička atraktivnost ovog prekrasnog dijela Hrvatske.

Izvor: dalmacijadanas.hr

Foto: Photo by Perica Orešković on Unsplash

Tagovi: