NESVAKIDAŠNJI POTHVAT DAMIRA I IVANA ŠKIFIĆA.

Oplivali osam milja oko svojeg otoka Zverinca.

Tijekom plivanja poslužilo nas je dobro vrijeme i mirno more, ali u jednom trenutku na jednom dijelu nas je uhvatila jaka morska struja protiv koje smo se borili i plivali sat vremena i to nas je dosta izmorilo, priča Damir Škifić.

Rođaci Damir i Ivan Škifić sa Zverinca u subotu su učinili nesvakidašnji pothvat – oplivali su otok Zverinac, što je oko osam milja, odnosno gotovo 15 kilometara, za što im je trebalo oko četiri sata.

Pripreme su trajale više od pola godine a ripremali smo se u bazenu i poslije u moru

– Rođak i ja smo prošle godine došli na ideju kako bi bilo dobro otplivati oko otoka Zverinca i počeli smo intenzivnije trenirati prije šest mjeseci. Pripremali smo se u bazenu i poslije u moru, rekao je Damir Škifić, koji se i inače natječe u triatlonskim utrkama, a njegov rođak Ivan također se bavi plivanjem.

Krenuli su ujutro s rive u Zverincu i nakon četiri sata plivanja oko otoka došli su do cilja, odnosno rive gdje ih je dočekalo cijelo mjesto. Uz njihovo bodrenje i navijanje bilo je lakše doći do cilja.

Uspjeli smo i jako smo sretni

– Pripreme nisu bile toliko naporne, koliko je bilo dosadno plivati u bazenu dugo vremena, ali uspjeli smo i jako smo sretni. Tijekom plivanja poslužilo nas je dobro vrijeme i mirno more, ali u jednom trenutku na jednom dijelu nas je uhvatila jaka morska struja protiv koje smo se borili i plivali sat vremena i to nas je dosta izmorilo. Međutim, uspjeli smo izdržati te smo stigli do cilja gdje nas je čekalo cijelo selo, rekao je Škifić. Istaknuo je kako su bili presretni i zadovoljni kad su stigli do cilja, nakon čega su u selu napravili i fešticu.

Izvor : zadarskilist.hr

Autor: Anamarija Bilan