BRAČ – Kampanja ”Nešto zbilja važno” najbolja je komunikacijska kampanja u Europi!

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 11.12.2020. - Vrijeme čitanja: 3min

Pored divova kao što su Audi, BBC, Levis i Samsung, kampanja Udruge Bračkih pupoljaka ”Nešto zbilja važno” proglašena je najboljom u Europi

Nakon deset godina borbe i poznate kampanje „Nešto zbilja važno“ izboreno je pravo na zakonom propisan besplatan pomorski prijevoz. Kampanja za izmjenu zakona bila je namijenjena prvenstveno za djecu s teškoćama u razvoju sa svih hrvatskih otoka, ali je postigla uspjeh i u vidu omogućavanja istih povlastica i za druge godinama zanemarivane i ranjive skupine.

.
„This Truly Matters“ !

Osim što je osvojila nagradu za najbolju kampanju neprofitnih organizacija, kampanja ”Nešto zbilja važno”  osvojila je i posebnu nagradu žirija za najbolju kampanju među 350 finalista u 60 kategorija.

Nagradu „European Excellence Awards“ dodjeljuje Quadrige, berlinski centar izvrsnosti u obrazovanju, informacijama, umrežavanju i poslovnim IT rješenjima.

.

.

Međunarodni i nacionalni uspjeh kampanje pokazuju važnost teme i izvrsnost svih uključenih

Krovnu hrvatsku nagradu za odnose s javnošću –  Grand Prix Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ) kampanja je osvojila u ožujku ove godine kao najbolji projekt unutar kategorije odnosa s javnošću u ustanovama, udrugama i nevladinom organizacijama.

Budžet kampanje bio je NULA KUNA.

U srpnju je osvojila najprestižniju svjetsku PR nagradu „Golden World Awards for Excellence“ Međunarodne udruge za odnose s javnošću (IPRA) u kategoriji odnosa s javnošću za nevladine udruge postavši tako jedna od svega nekoliko kampanja u Hrvatskoj i regiji kojima je to pošlo za rukom.

Iznimno je važno naglasiti da je budžet kampanje bio nula kuna i da su svi zaslužni za njen uspjeh volontirali, a među brojnima posebno valja istaknuti iduće osobe:  Mate Mladina, Gina Victoria Damjanović, Gordan Turković, Petar Tanta, Valentina Mezdić i Eli Čerkezović.

.
Pokretov doprinos kampanji ”Nešto bilja važno”

Tijekom trajanja kampanje Pokret je bio jedan od medija koji je pružao kontinuiranu i pravovremenu podršku kampanji, na čelu s tadašnjom urednicom Paulom Bolfan. Udruga Brački pupoljci ove je godine za Paulu izradila zahvalnicu koju joj je predao Gordan Turković, izvršni direktor i suvlasnik agencije CTA Komunikacije.
.

.
Još jednom od srca čestitamo Udruzi Brački pupoljci, CTA Komunikacijama i svima koji su dali čak i najmanji doprinos da ”Nešto zbilja važno” postigne svoj cilj.

__________
Autorica: Paula Bolfan
Naslovna fotografija: Udruga Brački pupoljci