UŠTEDI ENERGIJU
October 12, 2016

Dodijeljene financijske potpore za projekte 29 otočnih udruga

Nakon provedenog Natječaja za prijavu projekata udruga na otocima u 2016. godini kojim se udrugama na otocima dodjeljuje financijska potpora osigurana u Državnom proračunu Republike Hrvatske za 2016. godinu i ocjene stručnog Povjerenstva za provedbu Natječaja, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije dodijelilo je 285.000 kuna za projekte 29 otočnih udruga.

Odluka o odabiru projekata kojima je dodijeljena financijska potpora u okviru raspoloživih sredstava Državnog proračuna za 2016. godinu na poziciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, koju je donio ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić, dostupna je među dokumentima.

Financijska potpora dodjeljuje se za projekte čije su aktivnosti od interesa za održivi razvoj otoka koji donose nove ideje, modele razvoja ili načine rješavanja postojećih problema, potiču tradicijske običaje i kulturu otočnog prostora, pridonose očuvanju okoliša i omogućuju sadržajniji i kvalitetniji život na hrvatskim otocima.

Na ovogodišnji natječaj Ministarstva bio je prijavljen 41 projekt. Prijave su obuhvatile 18 otoka i to: Brač, Cres, Dugi otok, Hvar, Korčulu, Krk, Lastovo, Lošinj, Murter, Olib, Pašman, Pelješac, Rab, Šoltu, Ugljan, Vis, Zlarin i Žirje. Natječajem se nastoji skrenuti pozornost i dati važnost podupiranju otočnih udruga koje djeluju kao male organizacije kreativnih i pozitivnih struja na otocima i donose osvježenje i nove ideje u otočne sredine.

Dva projekta na navedenom natječaju dobile su članice Pokreta otoka, Udruga TRIM i NUM Fabrika ideja

Izvor: Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije

Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. 
Zajedno čuvamo okoliš – sufinancirano sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

NEWSLETTER

Klikom na gumb dajete suglasnost za primanje novosti Pokreta Otoka te se slažete s politikom privatnosti.
magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram