UŠTEDI ENERGIJU
November 30, 2021

EDUKACIJA - Filmovi “Vrtovi znanja – od otpada do bogatog tla” u produkciji Permakulture Dalmacija

PERMAKULTURA DALMACIJA Edukativni filmovi u sklopu projekta “Vrtovi znanja – od otpada do bogatog tla”

Permakultura Dalmacija je udruga osnovana s ciljem promoviranja i prakticiranja permakulture na području Splitsko-dalmatinske županije i šire. Prvi iz serije nekoliko edukativnih filmova u sklopu projekta ‘Vrtovi znanja- od otpada do bogatog tla’ objavljen je na Youtube kanalu Permakultura Dalmacija - piše dalmacijadanas.hr

“Kompostiranje u kanti – kompostiranje u kućnim uvjetima” Kompostiranje je lako i zabavno! A kako i što se može kompostirati reći će vam biovrtlarica Antonija!
.

 

Drugi u nize edukativnih filmova objavljen je pod nazivom ‘Bogatstvo tla (malčiranjem i kompostirajem do dobrog tla)’.
.

Permakulturni dizajner Zoran Vukšić ispričati će vam sve o plodnom tlu. Bitno je naglasiti da se mora paziti kako se postupa s tlom jer od njega posredno ili neposredno, dobijamo 95 posto hrane i svih materijala koji su nam potrebni za život.

“Bez zdrave mikrobiologije, odnosno mikroorganizama koji su bogati i brojem i vrstama ne možemo ragovarati o zdravom tlu”, rekao je Zoran Vukšić.

Videa su financirana u okviru podrške projektima/programa Udruga iz područja zaštite okoliša od interesa za Grad Split za 2021. godinu.

__________
Izvor: dalmacijadanas.hr
Naslovna fotografija: Pixabay.

 

 

Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. 
Zajedno čuvamo okoliš – sufinancirano sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

NEWSLETTER

Klikom na gumb dajete suglasnost za primanje novosti Pokreta Otoka te se slažete s politikom privatnosti.
magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram