FORUM – Edukacija o klimatskoj politici i praksi

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 12.04.2022. - Vrijeme čitanja: 2min

Online forum na temu “Edukacija o klimatskoj politici i praksi” na kojem će se razmijeniti znanja i iskustva između stručnjaka za politiku i članova zajednica

Dana 5. svibnja održat će se Forum za edukaciju o klimatskoj politici i praksi na kojem će se povezati stručnjaci za politiku i članovi zajednice s ciljem razmjene znanja i iskustva. Online događaj, koji će povezati djelovanje na političkoj i praktičnoj razini, organizira Education for Climate Coalition, participativna obrazovna zajednica koja podržava promjene potrebne za klimatski neutralno društvo – prenosi door.hr

Rok za registraciju je 4. svibnja, a možete se prijaviti na POVEZNICI.

 

SADRŽAJ FORUMA

Forum će sadržavati:
.

  • Panel s Mariye Gabriel, povjerenicom Europske komisije za inovacije, istraživanje, kulturu, obrazovanje i mlade, a raspravljat će se o povezanosti između edukacije i aktivnog djelovanja u području održivosti. Cilj događaja je pronaći način kako prenijeti učenicima potrebne vještine za zelenu tranziciju.
  • Razne dijaloge o zajedničkom rješavanju izazova zajednice u različitim fazama njihova razvoja među članovima zajednice i stručnjacima za politiku.

Teme dijaloga su:
.

  • Kompetencije održivosti na djelu;
  • Transformacija lokacija za učenje;
  • Neka štednja vode postane doživotna navika;
  • Načini učenja o održivoj sadnji drveća;
  • Kako konkretno prenijeti učenicima vještine za zelenu tranziciju;
  • Pregled izazova u održanim dijalozima.

Detaljnije o svakom dijalogu možete pročitati na POVEZNICI.

Forum će povezati stručnjake za politiku s članovima zajednice koji su u više navrata izrazili želju da se sastanu s njima kako bi bolje razumjeli pozadinu politike, njezine nedostatke i mogućnosti kako bi bolje osmislili konkretne projekte za zeleno obrazovanje i još naglasili njihovu važnost. S druge strane, stručnjacima za politiku je potreban bolji uvid u procese provedbe i eksperimentiranja unutar obrazovne zajednice.

__________
Izvor: door.hr
Naslovna fotografija: