HVAR: 51. dani hvarskog kazališta

Objavio: Martin Tuđen - 10.05.2024. - Vrijeme čitanja: 1min

Od 8. do 11. svibnja održavaju se Dani hvarskog kazališta. Hvar je ugostio znanstveni skup sastavljen od znanstvenika, teatrologa, kazališnih stručnjaka i umjetnika.

U Hvaru, od 8. do 11. svibnja održavaju se Dani hvarskog kazališta. Ovo 51. izdanje ugostit će 27 znanstvenika, teatrologa, kazališnih stručnjaka i umjetnika. Oni će prezentirati 31 znanstveni rad koji diskutiraju teme “Marko Marulić” i “Književnost, kazalište i trauma”.

Službeno otvaranje skupa pod vodstvom akademika Borisa Senkera, koji je predsjednik Odbora DHK, održalo se u četvrtak, 9. svibnja, u 9 sati, u galeriji Arsenal.

Osmog svibnja, u najstarijem javnom kazalištu Europe osnovanom 1612. godine, HNK Split gostovala je predstava “Žaba” Dubravka Mihanovića u režiji Aide Bukvić. Ova potresna priča istražuje živote ljudi koji se suočavaju s izazovima prilagodbe u vremenima izvrnutih vrijednosti.

Također, istu temu traume, ali iz ženske perspektive, problematizira autorski projekt Jasne Žmak “this is my truth, tell me yours“, u suradnji s Centrom za dramsku umjetnost iz Zagreba, Via Negativa iz Ljubljane i Društvom Mesto žensk iz istog grada. Izvedba je održana u četvrtak, 9. svibnja.

_____________________________

Izvor: morski.hr

Naslovna fotografija: Image by Dieter from Pixabay