Kako zaustaviti daljnji tok plastičnog otpada u Jadran? Prijavi ideju na Adriatic Plastic Challenge i osvoji vrijedne nagrade!

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 03.07.2018. - Vrijeme čitanja: 3min

Otvorene prijave na Adriatic Plastic Challenge – Zaustavimo zagađenje plastikom!

Svake minute jedan kamion pun plastičnog otpada završi u oceanu. To je između 8 i 12 milijuna tona plastike godišnje. Do 2050. godine će u moru biti više plastike nego ribe.

Posljedice zagađenja plastikom su nesagledive za okoliš i za društvo a magično rješenje ne postoji. Podizanje svijesti i promjena navika, poticanje razvoja i inovacija, interdisciplinarni pristupe i suradnja na svim razinama su mogući putevi ka rješenju.
.

Što je ADRIATIC PLASTIC CHALLENGE?

Adriatic Plastic Challenge je timsko natjecanje u obliku dvodnevnog bootcampa, a koje organiziraju udruge Terra Hub i Zona uz podršku Volva Adria. Sudjelovanje se ne naplaćuje, a najbolje ideje mogu osvojiti novčane nagrade.
Traže se inovativna rješenja kako bismo zaustavili zagađenje mora plastikom. Prijaviti se mogu kreativci, inženjeri, znanstvenici, poduzetnici, profesori, studenti, aktivisti, avanturisti i svi ostali koji dijele strast prema očuvanju morskog ekosustava.

Pozivaju se zainteresirani timovi da razmisle o tome što mogu učiniti kako bi doprinijeli rješavanju ovog globalnog i sveprisutnog problema na lokalnoj razini te prijave svoje ideje, projekte, događaje, proizvode, usluge i radove.

.

U sklopu Adriatic Plastic Challenge-a želja je:

Pronaći rješenja koja će doprinijeti zaustavljanju daljnjeg dotoka plastičnog otpada u Jadransko more
Osvijestiti što veći broj ljudi o problemu plastičnog zagađenja i potaknuti ih na odgovorno ponašanje.
.

PRIJAVITE SE!

Nakon prijave odabrani kandidati i kandidatkinje će biti pozvani da prisustvuju u intenzivnom dvodnevnom bootcamp-u pod mentorstvom vrhunskih stručnjaka. Pozvani su stručnjaci iz područja održivog razvoja, očuvanja okoliša, marketinga, komunikacija i poslovnog svijeta da rade na razvoju ideja i projekata tijekom bootcampa.
Na kraju bootcampa timovi će imati priliku prezentirati svoje projekte pred stručnim žirijem i imati priliku za osvojiti financijske nagrade:
.

  1. mjesto: 10.000 kuna
  2. mjesto: 7.500 kuna
  3. mjesto: 3.500 kuna

Sada je trenutak za donošenje odluke, sastavljanje učinkovitog tima i druženja u brainstormingu iz kojeg će isplivati sjajna ideja koju ćete prijaviti na Adriatic Plastic Challenge! Možete se prijaviti sami ili u timu, bez obzira da li ste tek osmislili ideju ili već imate projekt na kojem radite.
.

Prijavite svoje ideje na Adriatic Plastic Challenge natječaj do 10. rujna 2018.g. (23:59h)

Prijavite se OVDJE 

ili preko kontakt osobe:
.

  • Hajdana Rukavina
  • 098 975 2655
  • hrukavina@terrahub.eu

__________
Izvor: Adriatic Plastic Challenge
Fotografija: Adriatic Plastic Challenge