UŠTEDI ENERGIJU
March 1, 2022

KONFERENCIJA - Beyond Plastic Hrvatska

Interdisciplinarna konferencija Beyond Plastic Hrvatska o prioritetima u gospodarenju otpadom – smanji, ponovno koristi i recikliraj

Interdisciplinarnu konferenciju o prioritetima u gospodarenju otpadom – smanji, ponovno koristi i recikliraj Beyond Plastic Hrvatska koja će se održati u Splitu 15. i 16. rujna 2022. Naglasak je Konferencije na pravilnom upravljanju otpadom kao i osiguravanju njegovog adekvatnog zbrinjavanja.

.
Konferencija Beyond Plastic Hrvatska organizira se u sklopu projekta „For Plastic Free Croatian Island“ kojeg provodi Udruga Sunce Split u suradnji sa projektnim partnerima

Projekt je započeo 01.10.2020. i traje do 31.09.2022.

Opći cilj projekta je doprinos smanjenju upotrebe jednokratne plastike, kao i smanjenju onečišćenja plastikom u Jadranskom i Sredozemnom moru, implementacijom mjera održivog gospodarenja otpadom koje se temelji na principima smanji, ponovno koristi, recikliraj.

Projekt financira The Beyond Med Association“ (www.beyondplasticmed.org). Nositelj projekta je Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce, a partneri su Grad Stari Grad (Otok Hvar), Općina Sali (Otok Dugi Otok) i Zelena akcija. Suradnici na projektu su SMILO, Inicijativa za Zlarin bez plastike, a projekt podržava World Wide Fund for Nature.

.
Ciljevi i teme konferencije

Ciljevi konferencije su:
.

  • Razmjena znanja i dostupnih informacija o gospodarenju otpadom, upotrebi jednokratne plastike i razini zagađenja plastikom.
  • Izgradnja partnerstava i jačanje kapaciteta sudionika za provedbu održivog gospodarenja otpadom, smanjenje upotrebe jednokratne plastike i onečišćenja plastikom u Sredozemnom moru.
  • Poticanje primjene principa smanji, ponovo koristi, recikliraj u gospodarenju otpadom
  • Implementacija preporuka i mjera za oblikovanje i unaprjeđenje zakonodavnih okvira u održivom gospodarenju otpadom.

Teme konferencije su:
.

  • Društvo, pojedinac i otpad
  • Morski otpad
  • Javne politike i gospodarenje otpadom
  • Kružna ekonomija i tehnologije obrade otpada
  • Poslovni sektor i gospodarenje otpadom

​Na Konferenciji će biti predstavljeni projektni rezultati, stručni radovi radovi od strane relevantnih stručnjaka i primjeri dobre prakse iz područja gospodarenja otpadom.

Smještaj i putne troškove osiguravamo za 25 sudionika. Prednost imaju osobe koje prijave znanstvene radove iz područja tema koje su zadane.

Registracija je otvorena do 01.06.2022. godine. Sudjelovanje je besplatno. Prijavnica je dostupna na POVEZNICI.

 

__________
Izvor: suncesplit.wixsite.com
Naslovna fotografija: Unsplash.

Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. 
Zajedno čuvamo okoliš – sufinancirano sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

NEWSLETTER

Klikom na gumb dajete suglasnost za primanje novosti Pokreta Otoka te se slažete s politikom privatnosti.
magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram