KORČULA – Javne tribine ‘’Korčulani biraju čistu energiju’’

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 22.11.2022. - Vrijeme čitanja: 2min

Sudionici tribina dobit će odgovore na pitanja vezana uz pravni, zakonodavni i tehnički okvir postavljanja solarnih elektrana na krovove

Dosad je u sklopu projekta ‘’Otoci predvodnici čiste energije’’ održano šest javnih tribina. Tribine su održane na otoku Braču, u Bolu, Selcima, Pučišćima, Supetru, Postirama i Nerežišćima, a tijekom ovog tjedna održavaju se u Starom Gradu i Sućurju na otoku Hvaru te u Lumbardi i Korčuli na otoku Korčuli.

.

Javne tribine na otoku Korčuli

Na otoku Korčuli tribine će se održati prema idućem rasporedu:
.

  • LUMBARDA – srijeda, 23. studenog, 18.00 – 20.00 sati (Dvorana Levant)
  • KORČULA – četvrtak, 24. studenog, 18.00 – 20.00 sati (Dom kulture, kino dvorana)

Voditelji javnih tribina ‘’Solarne elektrane – Kako, zašto i koliko se isplate?’’ su Pokretovi stručnjaci za energetsku tranziciju otoka, Ivan Zoković Cola i Maja Jurišić. Sudionici tribina dobit će odgovore na pitanja vezana uz pravni, zakonodavni i tehnički okvir postavljanja solarnih elektrana na krovove.

.

Projekt ‘’Otoci predvodnici čiste energije’’

Projekt ”Otoci predvodnici čiste energije” ukupne je vrijednosti približno 130.000,00 kuna te se provodi u 2022. godini na Braču, Hvaru, Korčuli i Visu.

Provedba projekta uključuje aktivnosti organizacije online događanja sa stručnjacima iz različitih sektora energetike, organizacije fizičkih događanja i uspostave radnih skupina na sva četiri otoka, mapiranje lidera energetskih tranzicija te održavanje radnih sastanaka s predstavnicima lokalnih samouprava i obrazovnih institucija na otocima Braču, Hvaru, Korčuli i Visu.

Navedenim aktivnostima osvještavaju se, informiraju i educiraju svi sektori otočnih zajednica o mogućnostima pristupanju pouzdanoj, održivoj i modernoj energiji, alatima pripreme i provedbe projekata, provedbi međusektorske suradnje i umrežavanja te planiranju prelaska na čistu energiju unutar vlastitih programa rada.

Više o projektu pronađite ovdje, za sva dodatna pitanja i informacije obratite nam se putem e-mail adrese info@islandmovement.eu ili FB Pokret Otoka.

Projekt ‘’Otoci predvodnici čiste energije’’ sufinanciran je sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske Unije. Partneri na projektu su Splitsko-Dalmatinska Županija, Stari Grad, Općina Sućuraj, Grad Korčula, Općina Lumbarda, Općina Bol, Općina Selca, Općina Pučišća, Općina Postira, Općina Nerežišća i Grad Supetar. 

___________
Autor: Pokret Otoka
Naslovna fotografija: Pokret Otoka