KORČULA – Marina Korkyra postala nositelj Plave zastave

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 09.06.2022. - Vrijeme čitanja: 2min

Marina Korkyra od sada je nositelj Plave zastave, koju su s ponosom podigli Uprava marine i zaposlenici, te po prvi put Velu Luku ukrasili ovim cijenjenim turističkim priznanjem

Plava zastava je globalno svjetski, ekološki program zaštite okoliša, mora i obalja, a glavni cilj je održivo upravljanje morem i obalnim pojasom – prenosi velaluka.hr

 

DODJELA PLAVE ZASTAVE

Ovo uvaženo priznanje dodjeljuje FEE – Foundation for Environmental Education plažama i marinama, koje imaju čistu obalu i more, kvalitetnu uslugu i opremu. Mnogim turistima u odabiru destinacije, koju će posjetiti, veliku ulogu igra upravo Plava zastava, koja je garancija da su u marini zadovoljeni najveći ekološki standardi te da je briga za more i obalni pojas na visokom nivou.

Marina Korkyra u dugotrajnom procesu kroz koji je morala proći kako bi došla do Plave zastave, ispunila je strogo definirane kriterije, koji obuhvaćaju različite segmente kao što su ,kvaliteta vode, upravljanje okolišem te sigurnost i kvalitetu usluge.

Marina Korkyra novoizgrađena je, moderna i inovativna marina, koja od nedavno u svojoj ponudi ima uslugu pražnjenja crnog tanka pomoću pumpe, kako bi more bilo sigurno i ugodno za kupanje.

Zaštita okoliša, očuvanje zdravlja te održivi razvoj značajni su izazovi kojima Marina Korkyra teži pa je ovo priznanje snažan je „vjetar u leđa“ i pokazatelj da se dobro radi i da u tom smjeru treba nastaviti.

 

__________
Izvor: velaluka.hr
Naslovna fotografija: Pixabay