KORČULA: Oliver će ponovno ploviti prema Veloj Luci

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 05.03.2024. - Vrijeme čitanja: 1min

Jadrolinija je prihvatila prijedlog Hrvatske glazbene unije za preimenovanjem broda koji će održavati državnu trajektnu liniju Split – Vela Luka – Ubli.

Novonabavljeni brod Jadrolinije ranije nazvan „Vela Luka“, koji se bijeloj floti pridružio potkraj 2023. godine, ima novo ime – „Oliver“. Do ove je promjene došlo nakon zaprimljenog prijedloga Hrvatske glazbene unije za preimenovanjem broda koji je od strane Jadrolinije razmotren i prihvaćen. Trajekt „Oliver“ održavat će državnu trajektnu liniju Split – Vela Luka – Ubli te će u svojim svakodnevnim plovidbama doticati rodno mjesto Olivera Dragojevića. Ovaj je pjesnik i glazbenik svojom glazbom dodirnuo cijelu Hrvatsku, a posebice su za nju vezani oni koji od mora i uz more žive. Na svoj je posljednji počinak ispraćen 2018. godine upravo katamaranom Jadrolinije, a na ovaj mu se način iskazuje počast kakvu je zaslužio.

Trajekt „Oliver“ uključit će se u liniju do sezone i vjerujemo da će osim svojim maritimnim sposobnostima, koje će podignuti kvalitetu usluge na liniji, putnike svakoga dana ispunjavati ponosom i sjećanjima na Olivera.

Izvor: Jadrolinija.hr