UŠTEDI ENERGIJU
May 4, 2023

KORČULA - Potpisan ugovor za nove pješačke i biciklističke staze na Ražnjiću

Potpisan je ugovor za izradu projektne dokumentacije za realizaciju novih pješačkih i biciklističkih staza  na poluotoku Ražnjić.

 

Načelnica Općine Lumbarda Marija Klisura i dekan Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Josip Margaletić, potpisali su 3. svibnja ugovor za izradu projektne dokumentacije za realizaciju novih pješačkih i biciklističkih staza duljine cca. 2000 m na poluotoku Ražnjić.

Ovaj projekt sufinanciran je od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za provedbu mjera prilagodbe klimatskim promjenama iz nacionalnih i lokalnih planskih i strateških dokumenata.

 

 

Za realizaciju projekata zelene infrastrukture Općini Lumbarda odobrena su sredstva od Fonda u iznosu do 2.755.399,60 kn s PDV-om (365.704,37 €). To je 80% ukupno procijenjenih, prihvatljivih i opravdanih troškova u visini 3.444.249,50 kn s PDV-om (457.130,47 €).

Projektna dokumentacija za glavni projekt pješačkih i biciklističkih staza bit će gotova do kraja 2023. godine, a projekt će biti realiziran unutar 30 mjeseci od potpisivanja ugovora s Fondom.

 

_______________

Autor: lumbarda.hr

Fotografije: lumbarda.hr

Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. 
Zajedno čuvamo okoliš – sufinancirano sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

NEWSLETTER

Klikom na gumb dajete suglasnost za primanje novosti Pokreta Otoka te se slažete s politikom privatnosti.
magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram