LOŠINJ – Event “East Meets West”

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 02.08.2021. - Vrijeme čitanja: 2min

Lošinjski restoran “Matsunoki”, smješten u luksuznom Hotelu Bellevue u uvali Čikat, 10. kolovoza postaje domaćin vrhunskog epikurejskog dining eventa “East Meets West”, susreta različitosti kuhinja istoka i zapada

.

Istinski gurmani i ljubitelji vina imat će priliku biti dio jedinstvenog gastronomskog spektakla “East Meets West” i uživati u impresivnoj večeri od osam slijedova. Večeru su s pozornošću osmislili i pripremili chef restorana Matsunoki Saša Pribičević i gostujući chef Jacob-Jan Boerma, jedan od najodlikovanijih kulinarskih virtuoza s tri Michelinove zvjezdice, ujedno i vlasnik uspješnog restorana De Leest iz Nizozemske.

Ovaj izniman gastronomski event otkrit će kreativnu harmoniju osebujnog umijeća chefa Jacob-Jana i njegove maštovite kozmopolitske kuhinje uz svježe sastojke i neodoljive okuse nadahnute brojnim putovanjima. Kao i inovativan pristup chefa Saše pri stapanju japanskih namirnica s najboljim mediteranskim namirnicama s otoka kako bi se gurmani mogli prepustiti uživanju u najboljim okusima istočne i zapadne kuhinje.

Savršeno uparena s izvrsnim vinima nagrađene Matsunoki vinske karte, ova će večer povesti na zadivljujuće gurmansko putovanje. Uz pregršt gastronomskih užitaka koja će oživjeti sva vaša osjetila. Poznati američki časopis “Wine Spectator”, vodeći je autoritet u svijetu vina s globalnom čitanošću preko 3 milijuna ljudi. Dodijelio je restoranu Matsunoki prestižnu nagradu “Best Award of Excellence” označenu s dvije vinske čase.

Impresivna vinska karta restorana Matsunoki nudi gotovo 500 vrsta vina te više od 2000 boca japanskog viskija. Kao što je Nikka Taketsuru, Yamazaki i rakije sake te izvrsnih hrvatskih vinskih sorti graševine, istarske malvazije i terana, koje svaku večeru čine nezaboravnom.

Broj mjesta je ovoj ekskluzivnoj večeri je ograničen pa je stoga potrebna prethodna rezervacija. Kontakt za rezervacije je dostupan na poveznici.

 

 

__________
Izvor: glasotoka.hr
Naslovna fotografija: Pixabay.