Mladi Lošinjanin skuplja novce za djecu s poteškoćama u razvoju veslajući od Lošinja do Zadra

Objavio: Pokret Otoka - 28.07.2023. - Vrijeme čitanja: 2min

Antonio Bujačić vesla za one koji ne mogu

Prošle je godine preveslao 18,5 nautičkih milja između otoka Lošinja i Raba, a sve s humanitarnom notom. Jedan zaveslaj za deset kuna, kako bi u projektu „Veslajmo za one koji ne mogu“, pomogao rekonstrukciji novodobivenog prostora za rad s djecom u gradu Malom Lošinju. I ove godine, točnije u subotu nastavlja s projektom i ide korak dalje…

Izvor: Osobni album

– Prošle godine smo tako sveukupno skupili 33 500 kn.  Ove godine, veslam od uvale Mrtvaška na jugu otoka Lošinja do Morskih orgulja u Zadru. Udaljenost je 43 milja, planirani put je 12 – 14 sati (s pauzama), planirano oko 25 000 zaveslaja – kaže nam Antonio Bujačić.

Izvor: morski.hr
Izvor: Pavela Digital

Kreće u subotu ( 29. Srpanj ) u 02 h ujutro, a planira doći oko 15.00 u subotu popodne na Morske orgulje.

– Humanitarno se skuplja za udrugu s Lošinja ( “Ruka u ruci” – bavi se s djecom s poteškoćama u razvoju i invaliditetom ), i udruga iz Zadra ( “Mali Princ” – bavi se s razvojem djece s DOWN sindromom, ujedno priprema ih se za prvenstvo u Turskoj u ožujku 2024. godine TRESOME GAMES  ) – pojašnjava ovaj hrabri i plemeniti mladi čovjek.

Tko je voljan pomoći i uplatiti, može na žiro račun udruge “Ruka u ruci” koja će kasnije podjeliti sredstva zajedno s udrugom iz Zadra “Mali Princ” BROJ ŽIRO RAČUNA: Udruga “Ruka u ruci” ( Mali Lošinj )HR 5424070001100056293.

Izvor: Pavela Digital

Izvor: morski.hr