MLJET – Nastava u prirodi za učenike OŠ Mljet

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 17.03.2022. - Vrijeme čitanja: 2min

Dana, 11. i 14. ožujka 2022. održana je nastava u prirodi za učenike petih i šestih razreda OŠ „Mljet” iz prirode i geografije

Učenici 5. razreda su u petak u sklopu nastave u prirodi obišli dio od Vrbovice preko Dubrovice do Montokuca te Fontanom do Pristaništa i meteorološke postaje na Konštaru – prenosi np-mljet.hr

Ukazano im je na prirodne znamenitosti NP, njihove važnosti za život stanovnika u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti i važnosti njihova očuvanja. Predmetnim nastavnicama je pomagao i djelatnik stručne službe JU NP „Mljet”.

.
14. ožujka bio je rezerviran za šestaše

U ponedjeljak, 14. ožujka 2022. održana je nastava u prirodi za učenike 6. razreda OŠ „Mljet” iz povijesti i prirode. Na Otoku sveta Marija djelatnik Biskupije dubrovačke proveo je učenike kroz crkvu i samostan Svete Marije te upoznao s važnosti u prošlosti.

Učenici su nakon obilaska ostalog dijela otočića prevezeni brodicom na Janik te obišli dio šuma i staza oko Velikog i Malog jezera do Pristaništa. Upoznati su sa razlozima za proglašenje ovog dijela Mljeta nacionalnim parkom te važnosti za stanovnike cijelog otoka i posjetitelje.

Predmetnim nastavnicama je pomagao i djelatnik stručne službe NP „Mljet”, Jakov Nodilo.

__________
Izvor: np-mljet.hr
Naslovna fotografija: Unsplash.