MLJET – NP Mljet na međunarodnom sajmu Place2Go

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 10.04.2022. - Vrijeme čitanja: 2min

Javna ustanova “Nacionalni park Mljet” se predstavila na najvećem međunarodnom sajmu Place2Go u Zagrebu, od petka, 8. do nedjelje, 10. travnja

Cilj nastupa na sajmu je prezentiranje nove, obogaćene ponude otoka kroz mnogobrojne aktivnosti u sklopu projekta Unaprjeđenje sustava održivog upravljanja, turističke valorizacije i interpretacije prirodne baštine na podučju NP Mljet – Odise(j)a Mediterranea financiranog sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj – prenosi np-mljet.hr

Projekt je financiran sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj kroz mjeru 6c2. Partneri na projektu su Turistička zajednica Općine Mljet, udruga DEŠA i HGSS.

NP Mljet i TZ Općine Mljet su se predstavile na ovom sajmu na samostalnom štandu pred mnogobrojnom publikom, koju su upoznali s novom ponudom otoka te dijelile brošure koje su tiskane kroz projekt. O posebnostima i čarima najzelenijeg otoka na Jadranu, otočanka i uspješna paraolimpijka Ana Sršen je prezentirala na pozornici sajma.

Na ekranu iza pozornice puštali su se filmovi otoka Mljeta, s prekrasnim kadrovima i panoramama, koji su također izrađeni kroz projekt. Gđa Sršen se rado prisjetila odrastanja na otoku, gdje je provela djetinstvo i podijelila neke uspomene iz života. Svake godine dolazi na otok više puta i provede preko dva mjeseca pa je tako navela razloge zašto posjetiti otok i njegove posebnosti.

Prvi dan sajma bio je rezerviran samo za poslovnu publiku, dok su druga dva dana otvorena za širu publiku. Štand NP Mljet i TZ Općine Mljet bio je jako dobro posjećen. Komentari su bili pozitivni, kako od ljudi koji su već posjetili otok Mljet tako i od posjetitelja koji planiraju doći.

 

__________
Izvor: np-mljet.hr
Naslovna fotografija: Unsplash.