MLJET – Prijave za M-ljetovanje 2022.

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 27.07.2022. - Vrijeme čitanja: 5min

M-ljetovanje 2022 – duhovno edukativno ekološki program na otoku Mljetu za mlade od 20 do 35 godina

Guštaš šetati kroz netaknutu prirodu? Spreman si tjedan dana spavati u prirodi, tijekom dana dobro se oznojiti čisteći maslinik zarobljen već 50 godina dračom, korovom i stablima, a nakon rada guštati u prekrasnom Mljetskom moru? Uz to si otvoren upoznati druge vršnjake jednako hrabre i otvorene izazovima? I što je najvažnije ne bojiš se susresti sa samim sobom, upoznati se bolje kroz večernje kateheze i duhovnu pratnju? Ako se osjećaš spreman na ovaj izazov, prijavi se! – prenosi mladi-dbk.com

 

M-ljetovanje 2022

Duhovno edukativno ekološki program na otoku Mljetu za mlade od 20 do 35 godina

OPIS:
Program je zamišljen kao duhovno edukativni program za mlade s naglaskom na ekologiju i kršćansku meditaciju. Radni dio programa odnosit će se na ekologiju, čišćenje i obnovu u potpunosti zapuštenih starih maslinika. Program okuplja ukupno 300 mladih u četiri termina.

RIZICI:

Na koncu tjedna izražena je opasnost snažne fizičke i emotivne navezanosti na prekrasnu prirodu i more otoka Mljeta.

LOKACIJA:

Program se odvija u uvali Bobovište u blizini Polača na otoku Mljetu.

 

OTVARAJU SE PRIJAVE ZA M-LJETOVANJE 2022.

PO SLJEDEĆIM UVJETIMA:

1. do 10.5. za prva tri termina prednost imaju oni koji se prvi put prijavljuju na M-ljetovanje i koji nemaju iskustvo sličnog programa

2. do 15.5. za prva tri termina prednost imaju oni koji su imali iskustvo sličnog programa, ali nisu bili na M-ljetovanju

3. četvrti termin je bez prednosti tj. igramo se najbržeg prsta (14.08. – 20.08.)

TERMINI:

1. 24.07. – 30.07.
2. 31.07. – 06.08.
3. 07.08. – 13.08.
4. 14.08. – 20.08.

 

Prijavu možete napraviti na POVEZNICI.

 

NAPOMENE

Kako bismo zajednički stvorili mali ekološki raj na Mljetu na ovom programu radna dimenzija nije simbolična. Veličina zapuštenog maslinika je oko 20.000 m2. Tako da je ovo ozbiljan zajednički projekt stvarnog suživota s prirodom.

Mi prirodi darujemo svoje vrijeme i sposobnosti a priroda nama daruje svježinu i ljepotu onog iskonskog pravoga života. Zbog ovoga se od sudionika uz hrabrost za život u prirodi tjedan dana očekuje i ozbiljna spremnost na fizički rad.

Zbog karaktera programa molimo vas da nas prethodno kontaktirate ako:
• imate posebnu prehranu
• patite od epilepsije, dijabetesa, celijakije, Chronove bolesti
• ste alergični na ubode insekata i prašinu
• ste skloni malaksalosti, sunčanici
• ne znate plivati

Sudjelovanje na programu se ne plaća. Potrebno je računati na troškove hrane koji kroz tjedan dana iznose oko 400 KN.

 

REKLI SU O M-ljetovanju

Mjesto gdje je najljepši izlazak sunca, gdje spoznaš zapravo koliko je malo potrebno da čovjek bude sretan i zadovoljan. (Gabrijela)

Ovo je iskustvo koje vas može naučiti mnogo toga. Od toga koliko ste navezani na stvari koje imate kod svoje kuće, a uzimate zdravo za gotovo. Tamo shvatite koliko vam malo treba da bi bili sretni. (Filip)

Mljetovanje je odlična prilika za sve koji žele napuniti svoje baterije u duhovnom i fizičkom smislu, koji žele nakon iscrpne godine ponovno doći do sebe, okružiti se s dobrim pozitivnim i iskrenim ljudima, doživjeti nešto više, koji ne žele požaliti kako su potratili svoje praznike jer u svakom slučaju uvijek se dobije više nego što možete očekivati. (Matea)

Vrlo kvalitetno provedeno vrijeme, upoznavanje različitih ljudi s istim ciljem, duhovni odmor. (Ivan)

 

DOLAZAK

Svi termini započinju s programom u nedjelju popodne, tako da je potrebno doći na otok Mljet do 14 sati. Tri su mogućnosti dolaska.

1- Dolazak preko Splita
Ovo je najbrža i najjeftinija opcija za sve koji žive sjeverno od Splita. Autobusom dođete do Splita. Ispred kolodvora imate katamaran “Krilo” koji kreće u 7:40 iz Splita do Mljeta (luka Pomena) i u 7:30 iz Splita do Mljeta (luka Sobra). Ako ste u mogućnosti birajte katamaran koji pristaje u Pomenu jer je ta luka bliža mjestu odvijanja programa. Cijena povratne karte za katamaran je 300kn. Katamaran ima ograničen broj mjesta stoga ih je potrebno unaprijed rezervirati. Po dolasku na Mljet kombi će vas čekati i prevesti do mjesta gdje se održava program.

2- Dolazak preko Pelješca
Ukoliko dolazite automobilom ili kombijem trebate doći do luke Prapratno na Pelješcu, tamo možete ostaviti auto i idete na trajekt koji vozi u luku Sobru na otoku Mljetu. U Sobri je potrebno biti do 13 sati kada će vas kombi prebaciti do mjesta održavanja programa. Cijena povratne karte za trajekt je 46 kn. Nije potrebna prethodna rezervacija.

3- Dolazak preko Dubrovnika
U Dubrovnik možete doći autobusom. U blizini kolodvora je luka iz koje u nedjelju jutro u 9:15 plovi katamaran “Nona Ana” za Mljet. Potrebno je iskrcati se u Polačama na Mljetu. Cijena povratne karte je 140 KN. Potrebno je kupiti kartu barem sat vremena ranije zbog čestih gužvi.

ODLAZAK:
Program završava ručkom u subotu.

Povratna linija za Split – katamaran iz Pomene u 17:50, stiže u 20:55.

Povratna linija za Pelješac – trajekt iz Sobre u 19:00, stiže u 19:45.

Povratna linija za Dubrovnik – katamaran iz Polača u 16:55, stiže u 18:35.

ORGANIZACIJA:
Program se održava u organizaciji udruge SKAC_DU. Kontakt skac.du@gmail.com

 

__________
Izvor: mladi-dbk.com
Naslovna fotografija: Andrea Beader