MLJET – Solarni katamarani za obilazak NP-a

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 20.05.2021. - Vrijeme čitanja: 2min

Prvi solarni katamaran od tri u floti, za plovidbu po mljetskim jezerima je stigao 2018. godine, a početkom 2020. sva tri su stavljena u funkciju prijevoza posjetitelja

.

NP Mljet svoja vrata je otvorio 26. ožujka, uz obilazak temeljnog fenomena, Velikog i Malog jezera, većina posjetitelja se odlučila i za  bešumni solarni katamaran do otoka Sv. Marija u srcu Velikog jezera.

Riječ je o katamaranima prvenstveno namijenjenim za plovidbu zaštićenim vodama, gdje električni pogon stvara novo iskustvo plovidbe. Jedinu buku i vibracije stvaraju vjetar i valovi. Zbog svog dizajna, svim putnicima solarni katamaran omogućuje odličnu vidljivost kako bi nesmetano razgledavali sve znamenitosti NP Mljet.

Ovim su se postojeći brodovi na dizelski pogon zamijenili novim, ekonomičnim i energetski učinkovitim plovilima. Svakako je vrijedno spomenuti da se radi o hrvatskom proizvodu tvrtke iCat.

Budući da u NP Mljet traje promotivno razdoblje do kraja svibnja kada se ulaznice mogu kupiti po povoljnijim cijenama, sada je idealno vrijeme za istražiti najstarije morsko zaštićeno područje na Sredozemlju.

Kupnjom ulaznice preko webshopa posjetitelji ostvaruju dodatni popust na ulaznice. Ulaznica uključuje posjet svim kopnenim lokalitetima, vožnju brodom po Velikom jezeru i posjet otoku Sv. Marija.

NP Mljet je moguće posjetiti iz Dubrovnika katamaranom TP line – Nona Ana, trajektom Jadrolinije iz luke Prapratno na Pelješcu ili katamaranom Krilo – Kapetan Luka iz smjera Splita.

 

 

__________
Izvor: morski.hr
Naslovna fotografija: Pixabay.