MURTER – Vikend seminar u sklopu projekta „eMUlzija – uloga mladih u lokalnoj zajednici“

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 07.03.2022. - Vrijeme čitanja: 2min

Prvi vikend u ožujku bio je rezerviran za provedbu prvog od dva vikend seminara u sklopu projekta „eMUlzija – uloga mladih u lokalnoj zajednici“ sufinanciranog iz Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade koji se održavao u Promini

Vikend seminar u sklopu projekta „eMUlzija – uloga mladih u lokalnoj zajednici“ bio je zamišljen kao neformalna edukacija desetero mladih u dobi od 15 do 20 godina sa područja dvije općine; Murter-Kornati i Promina – prenosi argonauta.hr

.
Tako su se tijekom petka, subote i nedjelje mladi uveli u „svijet projekata“

Bavili su se pitanjima što uopće jest projekt, kako projektno razmišljati, kako prepoznati prilike za projekt u svojoj lokalnoj zajednici. Na koncu i kako osmisliti vlastiti projekt za koji postoji određeni budžet.
.

.
Prije osmišljavanja vlastitih projekata koji će biti od vrijednosti za ove dvije lokalne zajednice, a koje će pokrenuti upravo spomenuti mladi uz stručnu pomoć i podršku partnera na projektu; naše Argonauta, Općine Murter-Kornati i Promina te Matice hrvatske u Murteru, posjetili smo i Eko kampus „Krka“ u Puljanima kako bi na živom primjeru mladi dobili uvid što se projektima može postići i ostvariti.

Vikend seminar završili smo u nedjelju, 6. ožujka u popodnevnim satima. Kao rezultat rada zajednički smo dobili obrise dva projekta koje ćemo dalje definirati i raspisivati na drugom vikend seminaru koji će se sa istim mladima održati u lipnju u Murteru.

 

__________
Izvor: argonauta.hr
Naslovna fotografija: Udruga Argonauta