UŠTEDI ENERGIJU
June 17, 2022

NOVALJA - Otvorena sortirnica za gospodarenje otpadom

Na otoku Pagu, u Novalji, otvoreno je postrojenje za sortiranje odvojeno prikupljenog komunalnog otpada i reciklabilnog otpada

Gradonačelnik Grada Novalje Ivan Dabo i predstavnica Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja Anamarija Matak zajedno s direktorom gradske komunalne tvrtke Arburoža Ivicom Peranićem, otvorili postrojenje za sortiranje odvojeno prikupljenog komunalnog otpada i reciklabilnog otpada - prenosi novalja.hr

 

Postrojenje za sortiranje odvojeno prikupljenog komunalnog otpada

Ante Dabo, pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav Grada Novalje istaknuo je kako se postrojenje sastoji od zgrade unutar koje se odvijaju tehnološki procesi sortiranja, baliranja i skladištenja odvojeno sakupljenog otpada te zgrade za zaposlenike s pripadajućim sanitarnim čvorom i garderobom.

Za potrebe skladištenja, unutar sortirnice bit će osigurana površina od oko 95m2 na kojoj će biti moguće skladištiti oko 600 bala spremnih za transport, a ukupna vrijednost projekta je 7.1204.515,79 kuna, od čega EU sufinanciranje iznosi 6.760.817,55 kuna, rekao je.

Izgradnjom i opremanjem postrojenja za sortiranje odvojeno prikupljenog komunalnog otpada pridonijelo se ukupnom boljitku života na području Grada Novalje, a posebno na lokaciji Uvala Zrće – Caska, rekao je gradonačelnik.

Istoga dana, održan je i radni sastanak s Anamarijom Matak, ravnateljicom Uprave za procjenu utjecaja na okoliš i održivo gospodarenje otpadom i Igorom Kreitmeyerom, ravnateljem Uprave za zaštitu prirode iz Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja.

Razgovaralo se o važnim gradskim projektima koji se tiču ekologije i zaštite prirode: energetska obnova zgrade gradskog muzeja financirana iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost koja uskoro započinje; sanacija divljih odlagališta koja se trenutno odvija na dvije lokacije te lokvama kao fenomenu otoka Paga i vrlo bogatom ekosustavu. Istaknulo se da je obnovljena lokva na Škuncinim stanima, a u planu je i obnova lokve na Vidasovim stanima.

__________
Izvor: novalja.hr
Naslovna fotografija: Unsplash

Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. 
Zajedno čuvamo okoliš – sufinancirano sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

NEWSLETTER

Klikom na gumb dajete suglasnost za primanje novosti Pokreta Otoka te se slažete s politikom privatnosti.
magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram