ONLINE PANEL – Mogućnosti implementacije vodika u hrvatsko gospodarstvo

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 16.03.2022. - Vrijeme čitanja: 1min

Online panel Mogućnosti implementacije vodika i P2G* u hrvatsko gospodarstvo održat će se u četvrtak, 17. ožujka, od 10 do 12 sati, putem platforme Zoom

Panel “Mogućnosti implementacije vobdika i P2G* u hrvatsko gospodarstvo” organizira Energetski institut Hrvoje Požar u sklopu projekta DanuP-2-Gas, a suorganizator panela je Hrvatska gospodarska komora – prenosi hgk.hr

.
“Inovativni model za potporu energetskoj sigurnosti i diversifikaciji u dunavskoj regiji kombiniranjem energije iz biomase s viškovima obnovljive energije”

Interreg Danube projekt “Inovativni model za potporu energetskoj sigurnosti i diversifikaciji u dunavskoj regiji kombiniranjem energije iz biomase s viškovima obnovljive energije”  ( akronim: DanuP-2-Gas ) ima za cilj iskorištavanje potencijala energije biomase u Dunavskoj regiji. Iskorištavanje tog potencijala dodavanjem skladištenja energije iz neiskorištenih obnovljivih izvora energije (OIE) (suvišak u proizvodnji).

Navedenim konceptom se povezuje elektroenergetski i plinski sustav, na način da se koriste OIE i proizvedena električna energija, sa ciljem proizvodnje plina (biometan), kojega je moguće jednostavnije skladištiti, ali i koristiti u plinskom sustavu.

Na panel se možete prijaviti popunjavanjem online PRIJAVNICE, a više informacija dostupno je putem POVEZNICE.

 

__________
Izvor: hgk.hr
Naslovna fotografija: Unsplash.