ONLINE RADIONICE – Jesenski eko-seminar 2021.

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 07.11.2021. - Vrijeme čitanja: 2min

Tradicionalni Jesenski eko-seminar Zelene akcije održat će se i ove godine, od 9. studenog do 12. prosinca

Jesenski eko-seminar najstarija je edukativna aktivnost Zelene akcije te se održava redovito već 24 godine.

Zelena akcija organizira osam besplatnih online predavanja te aktivističku vikend-radionicu u Zagrebu – piše zelena-akcija.hr

.
Cilj Eko-seminara je obrazovati i informirati ljude o problemima održivosti i zaštite okoliša te potaknuti na kritičko razmišljanje i djelovanje

Ovogodišnja predavanja će se u cijelosti održati online preko platforme Zoom te su otvorena za sve bez ograničenog broja sudionika (ali do maksimalno 100 polaznika po predavanju zbog ograničenosti platforme).

Predavanja će biti utorkom i četvrtkom od 18:00 do 19:30, počevši od 9. studenog (uz iznimku jednog predavanja koje će biti u srijedu zbog praznika). Sav sadržaj je besplatan te nisu potrebne prethodne prijave.

Vikend radionica održat će se uživo u prostorijama Zelene akcije, a prijave će biti otvorene sredinom studenog.

.
Svake godine nova generacija polaznika i polaznica dobije temeljno znanje za razumijevanje tematike zaštite okoliša i održivosti

Seminar većim dijelom pokriva područja programskog rada Zelene akcije. Uz određen broj predavanja koja izlaze iz uske sfere zaštite prirode i okoliša te se dotiču održivog življenja i održivog društva, ali i promišljanja ekonomije, pravde, ljudskih prava i sličnih tema s obzirom da se Zelena akcija u svom radu vodi principima društvene pravde i sistemske promjene.

Po završetku serije predavanja, kao kulminacija seminara, održat će se vikend-radionica u Zagrebu, tijekom koje će 20 sudionika/ca, u zabavnom okruženju, proći kroz osnove aktivističkog organiziranja. Eko-seminar i vikend radionica su se pokazali kao najbolji načini uključivanja u Aktivističku grupu Zelene akcije. Stoga, ako ste zainteresirani za volontiranje i aktivizam, ovim programom ćete dobiti potrebno znanje i priliku za aktiviranje u Zelenoj akciji.

.
Tehničke upute

**Tehničke upute: Poveznice za uključenje na pojedino predavanje nalaze se u programu niže. Svakako budite online 5 min ranije kako bismo riješili moguće tehničke poteškoće te počeli s predavanjem na vrijeme.

Upute za Zoom pronađite ovdje, a tzv. pravila sigurnijeg prostora ovdje.

Detaljan popis radionica te zoom poveznice možete pronaći OVDJE.

__________
Izvor: zelena-akcija.hr
Naslovna fotografija: Valiphotos from Pixabay