Općina Vir osigurala sredstva za sanaciju šetnica i modernizaciju javne rasvjete

Objavio: Pokret Otoka - 22.03.2024. - Vrijeme čitanja: 3min

Općina Vir nedavno je ostvarila značajan korak u obnovi svoje infrastrukture i unapređenju kvalitete života svojih građana.

Potpisivanjem Sporazuma o sufinanciranju “Sanacija betonske šetnice” s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture, te najavom pripreme natječajne prijave za modernizaciju javne rasvjete, Općina Vir pokazuje odlučnost u rješavanju ključnih infrastrukturnih izazova.

Betonske šetnice na otoku Viru pretrpjele su značajna oštećenja uslijed orkanskog juga i vremenskih nepogoda, posebice tijekom studenog prošle godine. Zbog toga je Općina Vir angažirala resorno Ministarstvo kako bi se osigurala sredstva za njihovu sanaciju. Potpisivanje Sporazuma o sufinanciranju označava konkretan korak prema obnovi šetnica i poboljšanju sigurnosti i udobnosti građana koji koriste te prometnice.

Načelnik Općine Vir, Marino Radović, istaknuo je važnost dobivanja sredstava od Ministarstva te zahvalio ministru Butkoviću na podršci. Naglasio je i predanost Općine Vir u ostvarivanju ovog projekta, što je rezultiralo uspješnom realizacijom sufinanciranja.

Osim sanacije šetnica, Općina Vir priprema se i za modernizaciju javne rasvjete

Projekt nazvan “Tisuću lampi” ima za cilj unaprijediti kvalitetu javne rasvjete na otoku, čime će se osigurati energetski učinkovita rasvjeta koja zadovoljava sve zahtjeve zakonodavstva o zaštiti od svjetlosnog onečišćenja. Ovaj projekt bit će još jedan korak u transformaciji infrastrukture otoka Vira i pružanju boljeg okoliša za njegove stanovnike.

Unatoč izazovima vezanim uz privremeno financiranje i odgode odluka lokalnog vijeća, načelnik Radović naglašava odlučnost Općine Vir u maksimalnom angažmanu na korist građana. Koristeći sve mogućnosti, Općina Vir nastavlja raditi na ostvarivanju projekata koji će unaprijediti kvalitetu života svojih stanovnika.

Posjet državnog tajnika Bilavera Zadarskoj županiji

Tijekom posjete je dodijeljeno više ugovora i sporazuma za različite projekte, ukazuje na širu angažiranost države u podršci lokalnom razvoju i infrastrukturnim projektima. Općina Vir se također ističe kao primjer uspješne suradnje između lokalne samouprave i državnih institucija u rješavanju infrastrukturnih izazova.

Ukupna vrijednost projekata koje je državni tajnik Bilaver podržao, kao i angažman lokalnih čelnika poput načelnika Radovića, naglašava važnost suradnje na različitim razinama vlasti u ostvarivanju ciljeva koji su od koristi za građane. Općina Vir tako nastavlja svoj put prema unapređenju životnih uvjeta i infrastrukture, s ciljem osiguravanja bolje budućnosti za svoje stanovnike.

Izvor i foto: PRESS Virski list