Tematska mreža JEDRO organizira važan okrugli stol pod nazivom “Gospodarenje otpadom u gradovima i općinama u Hrvatskoj: Prepreke, izazovi i prilike”, koji će biti održan 27. lipnja 2023. u Zagrebu. Ovom prilikom, želimo vas pozvati na sudjelovanje.

Datum, vrijeme i lokacija

Okrugli stol će se održati u prostorijama Hrvatskog novinarskog društva, u velikoj dvorani, s početkom u 11:00 sati. Adresa lokacije je Perkovčeva 2, Zagreb.

Cilj okruglog stola

Imat ćete priliku sudjelovati u raspravama i slušati predstavnike Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja te Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost kako bi saznali najnovije informacije o tome kako najučinkovitije povećati stope odvojeno prikupljenog otpada. Ujedno ćemo vam predstaviti i rezultate istraživanja provedenog unutar projekta JEDRO, koji ukazuju na važnost vlasničke strukture pružatelja usluga i suradnje među susjednim jedinicama lokalne samouprave.

Uvodni dio: Analiza i smjernice

Bit će prezentiran stručni rad koji detaljno analizira kvalitetu usluge gospodarenja otpadom u vezi s različitim vlasničkim strukturama pružatelja usluga. Također, bit će predstavljene smjernice za unaprjeđenje sustava gospodarenja otpadom, uz brojne primjere dobre prakse iz Hrvatske.

Prijave i sudjelovanje

Sudjelovanje na ovom okruglom stolu pružit će vam priliku da unaprijedite svoje znanje o gospodarenju otpadom i budete informirani o najnovijim trendovima i rješenjima u području. Svoje prijave možete poslati do srijede. Ne propustite ovu važnu priliku da budete dio promjene i doprinesete unaprjeđenju sustava gospodarenja otpadom u Hrvatskoj!

Sve zainteresirane molimo da se za sudjelovanje na ovom događaju prijave do srijede, 21. lipnja putem obrasca dostupnog na ovoj poveznici!

Fotografija: Unsplash