PULA -Gradonačelnik Cresa na Liderovoj konferenciji o zelenoj i održivoj budućnosti

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 25.11.2021. - Vrijeme čitanja: 2min

Gradonačelnik Cresa Marin Gregorović govorit će na okruglom stolu ”Zajedno do održivosti”

Koja je razvojna uloga gradova, kako i koliko gradovi privlače investicije, te kako unaprijediti njihovu konkurentnost i upravljačku sposobnost u korist građana i poduzetnika samo su neke od tema kojima će se baviti konferencija na kojoj će se predstaviti i dobri primjeri – gradovi u Hrvatskoj i inozemstvu koji su ugradili poduzetničku klimu u trajni održivi razvoj – najavljuje gradonačelnik.hr

.
Sudionici

Uz brojne gradonačelnike među sudionicima i govornicima ovogodišnje konferencije su i ministrica regionalnog razvoja i EU fondova Nataša Tramišak, državni tajnik Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja Mile Horvat, te ravnateljica Uprave za procjenu utjecaja na okoliš i održivo gospodarenje otpadom u Ministarstvu gospodarstva Anamarija Matak.

Od gradonačelnika, u panelima sudjeluju Dubravko Bilić (Ludbreg), Filip Zoričić (Pula), Marko Filipović (Rijeka), Ivica Puljak (Split), Mato Franković (Dubrovnik), Dario Hrebak (Bjelovar), Marin Gregorović (Cres), Mario Rajn (Križevci)

.
Panel s creskim gradonačelnikom održat će se u četvrtak u 12.40 sati

Prvi čovjek Cresa i član Pokreta Otoka Marin Gregorović govorit će na okruglom stolu Zajedno do održivosti, nakon čega slijedi okrugli stol na temu Razvojne vizije gradova u kojemu će sudjelovati gradonačelnici Rijeke, Splita i Pule, te predsjednik zagrebačke Skupštine Joško Klisović.

Prvi čovjek Križevaca Mario Rajn iznijet će dobre prakse svog grada na okruglom stolu Kako do pravednog, zelenog i produktivnog grada?, dok će gradonačelnici Ludbrega i Dubrovnika Dubravko Bilić i Mato Franković govoriti na panelu Vodik i e-mobilnost u javnom gradskom prometu.

Mato Franković, Dario Hrebak i Marko Filipović svoje će dobre prakse i dosege predstaviti i na panelu Digitalno i transparentno.

Uz sve navedene, na konferenciji će se održati i još nekoliko stručnih panela i predavanja, a detaljni program i popis sudionika pogledajte ovdje. (m.p.d.)

__________
Izvor: gradonačelnik.hr
Naslovna fotografija: www-erzetich-com