PULA/SUSAK/CRES – Regata punog mjeseca

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 31.01.2022. - Vrijeme čitanja: 3min

Regata nabrijanih jedriličara entuzijasta koji vole navigacijske regate, konkurenciju na regatnom polju, fino pojesti, popiti, malo zapivati i zaplesati te profeštati kako zaslužuje

Možete birati izazov, sudjelovanje u dvoje ili s posadom. Osigurani vezovi u četvrtak i petak u Puli, a u subotu i nedjelju na Cresu. Međunarodna regata, spektal manifestacija zanimljivog programa – piše JK DELFIN PULA.

 

PROGRAM “Regata punog mjeseca”

17.03. – ČETVRTAK:
– vezovi u pulskoj luci
– kulturno zabavni večernji program uz medijsko praćenje

18.03. – PETAK:
– registracija i podjela paketa dobrodošlice: 16-17h
– sastanak skipera u 17h, zadnji dogovor rute ovisno o vremenskim prilikama
– pozdravni govor organizatora i podržavatelja i medijsko praćenje
– scenski nastup – ples tanguna i sidra u svili
– planirani start u 18h

19.03. – SUBOTA:
– dolazak na Cres
– ograničeno vrijeme prolaska cilja: 18h
– u 19h večera u restoranu, proglašenje i fešta

20.03. – NEDJELJA:
– povratak matičnim lukama
– trening regata Cres – Pula (po dogovoru)

Više na o regati punog mjeseca na POVEZNICI

 

RUTA

Planirana ruta je cca.80nm. Start iz pulske luke, plovi se oko Suska i cilj je luka Cres.

U slučaju izvanrednih vremenskih neprilika imamo nekoliko opcija – skraćivanje rute, prolongiranje starta za rano ujutro u subotu… Nadamo se normalnim vremenskim uvjetima da punim jedrima obasjani mjesecom guštamo avanturu Pula – Cres.

.
ORGANIZATOR

JK Delfin okuplja enzuzijaste jedriličare. U 2022g. organizira 11 regata manifestacija za krstaše. 9 startaju u pulskom arhipelagu pod sloganom Pula pod jedrima.

Sve regate se boduju u AK i Kup HP. Voze se po OPEN, ORC (ukoliko postoje min 3 natjecatelja) i premjerima kupova. Svi mogu voziti sve regate bez obzira da li ganjaju neki kup.

.
SUORGANIZATOR

JK Reful Cres uz podršku lučke uprave Cres i Grada Cres.

 

KULTURNO UMJETNIČKI KARAKTER

Sve regate u organizaciji JK Delfin u 2022g. su manifestacijskog karaktera i organiziraju se u suradnji sa lokalnim umjetnicima, udrugama i uključuju glazbeni, edukativno kulturni i scenski program.

Sve regate sa startom u Puli i organizaciji JK Delfin održavaju se pod sloganom Pula grad pod jedrima.

Kako su regate atrakcije koje izazivaju dodatnu pažnju građana, umjetnika, fotografa, medija sa ovom regatom JK Delfin pokreće i IZAZOV – fotografiraj, slikaj, kreiraj svoju umjetnost – Pula pod jedrima kojim poziva fotografe, medije, škole, vrtiće, udruge i sve građane na umjetničku kreaciju.

IZAZOV se nastavlja i vrijedi za sve regate u organizaciji JK Delfin. Radove će objavljivati digitalno online i glasanje će isto tako biti javno online.

Proglašenje radova na Jedriličarskoj noći – 17.12.2022.

Na svakom radu mora pisati ili biti logo JK Delfin i naznačeno Pula grad pod jedrima. Na stranicama Jedriličarskog kluba Delfin Pula Uskoro će biti objavljena sva Pravila.

Jedriličari uredite se i u najljepšem izdanju startajte 1st Full Moon Regattu jer možda baš vi budete na nekoj od kreacija koja osvoji najviše glasova.

.
PODRŽAVATELJI

Lučka uprava Pula, ACI Pula, Grad Pula, Lučka uprava Cres, Grad Cres, AGD, Adrinaut, regate.com, optika Knez…. Na stranicama Jedriličarskog kluba Delfin Pula uskoro će biti objavljeni svi podržavatelji.

__________
Izvor: JK DELFIN PULA
Naslovna fotografija: Pixabay.