UŠTEDI ENERGIJU
May 18, 2022

PULA / UNIJE - Međunarodna manifestacijska regata „Tko prije na Unije”

Jedriličarski klub Delfin i otok Unije organizatori su prve međunarodne manifestacijske regate „Tko prije na Unije”

Jedriličarska avantura pod nazivom „Tko prije na Unije” održat će se od 20. do 22. svibnja u dva čina:
.

  • petak, 20.05. u 14h jedriličari iz Istre, sa Kvarnera i Slovenije startaju regatu Pula – Unije (22nm)
  • subota, 21.05. u 13h pridružuju se i oni koji nisu stigli u Pulu i sa Unija starta regata oko otoka Unije (15nm) - prenosi JK Delfin

 

REGATA "TKO PRIJE NA UNIJE"

Poznato je da su puležani veliki zaljubljenici otoka Unije. Čarima otoka ne mogu odoljeti ni ostali posjetitelji koji su bar jednom posjetili Unije. Unije se ističe svojom prirodnom ljepotom, raznolikosti biljnog i životinjskog svijeta i one dobre vibre odmora no bez čarolije punih jedara priča otoka ne bi bila potpuna.

.
JK Delfin okuplja jedriličare entuzijaste i u ovoj godini organizirali su dvije uspješne regate. Full Moon regata u suorganizaciji sa JK Reful Cres i 18. Brioni kup sa JK Brioni Fažana

„Pred nama je 3. regata manifestacije „Pula pod jedrima” koju smo pokrenuli s ciljem širenja kulture jedrenja za sve generacije i kroz cijelu godinu. Navigacijska regata 22nm iz Pule na otok Unije nas posebno veseli jer naše kopno je lijepo no otoku je ipak teško odoljeti. Istra i Kvarner su uvijek bili povezani, a sa našom regatom dodatno uspostavljamo sportsku suradnju.

Regata je identitet zelenog otoka, takmičarskog duha ali i opuštajuće zabavane vibre koju širimo. Nadamo se barem 15tak čv. vjetra da odradimo dobar race kao što su nam bile i prethodne dvije regate. Nastavljamo gdje smo stali sa BRIONI kup, regatom koja je oduševila sve učesnike bogatim sadržajima i idealnim jedriličarskim uvjetima.”

TKO prije na Unije odvija se pod nadležnosti HJS i vodi po WS Rules. Boduje se za Argonaut kup – istarski kup krstaša, a jedrilice su podjeljene u grupe OPEN (Cruising i Racing) i ORC.

 

JEDRILIČARSKI KLUB DELFIN

JK Delfin iz Pule okuplja jedriličare entuzijaste. Organizira regate krstaša koje pored sportskog takmičarskog duha imaju i raznolik popratni manifestacijski program koji je zanimljiv i onima koji ne učestvuju na regati.

„Otočani nas očekuju velikog srca i sigurni smo da će ova regata ostati jedna nezaboravna lijepa uspomena. Pored jedriličara vjerujemo da će u vikendu pred nama na Unijama biti i ljubitelja otoka, mora i dobre zabave. Kao i novinara, fotografa, umjetnika i glazbenika, djece i odraslih koji će pored jedrilica i katamaranima i gliserima stići na Unije i uveličati jedriličarski spektakl Unija” rekla je Vale Čupić predsjednica JK Delfin.

Katamaran iz Pule ide u petak u 7:00h, a iz Rijeke u četvrtak i subotu u 14:30, a u petak u 16:00h.

__________
Izvor: JK Delfin
Naslovna fotografija: JK Delfin

Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. 
Zajedno čuvamo okoliš – sufinancirano sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

NEWSLETTER

Klikom na gumb dajete suglasnost za primanje novosti Pokreta Otoka te se slažete s politikom privatnosti.
magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram