RAB – Humanitarna biciklijada “gRab the Bike and Ride for Pinokio”

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 18.05.2022. - Vrijeme čitanja: 2min

Nakon dvije godine pauze ponovno se u organizaciji Biciklističkog kluba Mag Rab i uz potporu Tzg Raba vraća Humanitarna biciklijada “gRab the Bike and Ride for Pinokio”

Biciklijada će se održati u nedjelju, 22. svibnja, s početkom u 10.30 sati. Tradicionalno mjesto starta i cilja je Trg sv. Kristofora, a prijave i uplate kotizacije počinju u 9.30 sati.

Kao i u svim prethodnim izdanjima ovog plemenitog biciklističkog okupljanja, cilj nije biti najspretniji ili najbrži već je cilj prije svega ugodno druženje i pedaliranje za pravu stvar, a u ovom slučaju je to pomoć Udruzi Pinokio Rab – djeca s invaliditetom i teškoćama u razvoju – prenosi rabdanas.com

 

Ruta prilagođena svima

U 10:30 starta sama biciklijada koja će ove godine imati rutu prilagođenu dužinom i težinom stvarno svima.

Voziti će se od Trga sv. Kristofora, pa šetnicom od Škvera do sv. Eufemije i heliodroma, pa od Šumarije Rab novouređenim protupožarnim putem od Pidoke iznad polja u Kamporu do Spomen groblja Kampor, te dalje do plaže Mel gdje svih očekuje lagana okrijepa prije povrataka istim putem na cilj. Nakon odvoženih 15-ak kilometara za sve sudionike na cilju će biti pripremljen fini obrok.

 

Kotizacija je ujedno i donacija

Važno je napomenuti da je minimalna kotizacija u iznosu od 50 kuna ujedno i donacija za Udrugu Pinokio. Kotizaciju na dan održavanja biciklijade može uplatiti bilo tko, odnosno netko tko možda i nije u mogućnosti odvoziti. Bitno je pomoći.

 

Majica kao uspomena

Svi koji biciklijadu i odvoze osim prethodno navedene okrijepe i ručka dobivaju i službenu majicu biciklijade. Kao i svaki puta do sada, za sudjelovanje je potreban ispravan bicikl, obavezno kaciga i malo dobre volje.

 

__________
Izvor: rabdanas.com
Naslovna fotografija: Unsplash.