RAB – Projekcija filma “Ljubav oko svijeta”

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 25.06.2021. - Vrijeme čitanja: 2min

U srijedu 30. lipnja u Ljetnom kinu Rab rapsku publiku očekuje izložba fotografija, projekcija filma “Ljubav oko svijeta” i razgovor sa autorima

.

Nakon Zagreba i nagrade publike za najbolji film na ZagrebDox festivalu, dokumentarni film “Ljubav oko svijeta” stiže na Rab.

Izložbu fotografija postavljenu u Ljetnom kinu možete pogledati od 21 sat, a u 21.30 sati očekuje vas projekcija filma.

 

Ljubav oko svijeta / Love Around the World (2020.)

REŽIJA: Anđela Rostuhar, Davor Rostuhar
SCENARIJ: Anđela Rostuhar, Davor Rostuhar / Suradnica na scenariju: Jasna Žmak
KAMERA: Davor Rostuhar
MONTAŽA: Ivan Živalj, asistent montaže Marin Nekić
PRODUCENTI: Anđela Rostuhar, Davor Rostuhar, Miodrag Sila, Nebojša Taraba, Andreas Martin
PRODUKCIJA (tvrtka): Klub za ekspedicionizam i kulturu (KEK), Drugi Plan, Autentic (Njemačka)

 

Biografija autora

Davor Rostuhar rođen je u Zagrebu 1982. godine, gdje od 2001. godine radi kao pisac, novinar i fotograf te 2008. godine dobiva status samostalnog umjetnika pri HZSU. Radio je kao suradnik za brojne časopise, poput National Geographic Hrvatska, Meridijani i Geo, a od 2013. godine više je fokusiran na vlastite višegodišnje projekte unutar Kluba za ekspedicionizam i kulturu, čiji je suosnivač i predsjednik. Autor je brojnih izložbi, osam knjiga i dva dokumentarna filma – Polarni san (2018.) i Ljubav oko svijeta (2020.)

Anđela Rostuhar rođena je u Zagrebu 1985. gdje završava studij Ekonomije poduzentištva na sveleučilištu Vern. Nakon deset godina rada u turističkom sektoru, 2015. godine zapošljava se u Klubu za ekspedicionizam i kuturu, gdje se bavi organizacijom kulturnih događanja i marketingom. Izvršna je producentica dokumentarnog filma Polarni san (2018.) i autorica filma Ljubav oko svijeta (2020.)

 

Kratki sinopsis filma

Od dubokih amazonskih šuma i zabačenih sela na Himalaji, preko malih pacifičkih zemalja i afričkih slamova, sve do najvećih svjetskih metropola. Ovaj zapanjujući dokumentarac prikazuje nam 33 različite priče o ljubavi i braku, izazovima i borbama, usponima i padovima, stvarajući jedinstvenu ljubavnu priču koja nas podsjeća kako ljubav nikada ne može biti jednostavna, ali kako je, istovremeno, tek nekoliko stvari na Zemlji jednostavno poput ljubavi.

 

 

__________
Izvor: rabdanas.com
Naslovna fotografija: Pixabay.